Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Szombaton nyit a karácsonyi vásár

Holnap délelőtt tizenegy órakor nyitja házikóit a negyedik karácsonyi vásár és fesztivál Sopronban.
Holnaptól ismét a gőzölgő forralt bor, fahéjas mézeskalács és a sült gesztenye illata lengi be a soproni Fő teret, ekkor nyílik meg a IV. Soproni Karácsonyi Vásár és Fesztivál, melynek lapunk kiemelt támogatója. Már áll a harminc házikó, melyben negyven árus kínálja majd portékáit.

– Hivatalosan délelőtt tizenegytől várjuk a látogatókat, az ünnepélyes megnyitóra pedig 17.20-kor kerül sor – mondta el a Kisalföldnek Kiss István vállalkozó, a vásár szervezője. – A vásár december 17-ig mindennap nyitva lesz, a színpadon pedig hétvégenként fellépőket láthat a közönség.

Az első fesztiválnapon a Bástyagödör Térzene Ágfalvi Fúvószenekar, a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar, valamint a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai lépnek fel, a műsort a Pendelyes Néptáncegyüttes zárja. Vasárnap az Erdészeti Múzeum udvarán felavatják a betlehemi házikót. A Fő téren ezen a napon az Andrássy Katinka Alapfokú Művészeti-Oktatási Intézmény tart karácsonyi műsort, fellépnek a Rákosi Fúvósok, és karácsonyi koncertet ad a Lord együttes.

– Szeretettel várunk minden sopronit a rendezvényre, ahol rendkívül színvonalas kézműves, iparművészeti és népművészeti ajándékok is megvásárolhatók – tette hozzá Kiss István. – Természetesen lesz bor- és pálinkaház, de idén először egy népi étkeket készítő látványkonyhával is bővítettük a kínálatot.

Állandó programok

A kézműves, iparművészeti, népművészeti ajándékok vására mindennap 11 óra és 19.30 között tart nyitva. Minden péntek-szombat-vasárnap körutazás a belvárosban nosztalgia kisvonattal. Az adventi naptár képeit 19 órakor fedik fel, látványos fény- és harangjáték kíséretében. Játszóházi programok: december 2., 3., 9., 10., 16., 17., 15 és 18 óra között az Erdészeti Múzeumban. Ugyanitt adventi gyermekszínház-sorozat december 11-től 15-ig, 18 órai kezdettel. A fajáték-kiállítás megnyitóját november 30-án, 15 órakor tartják az Erdészeti Múzeumban. Különleges ritka szakmák bemutatója értékesítéssel az Erdészeti Múzeumban december 2-án, 3-án, 9-én, 10-én, 16-án, 17-én, 11-től 19 óráig. Karitatív értékesítések: UNICEF, Lions Club, iskolák, szociális intézmények. A Mikulás december 1–5-ig tart „fogadóórát", 16 és 18 óra között. Gyermekvilág ANNO címmel tartanak kiállítást december 13-tól január végéig a Lábasházban, mely hétfő kivételével naponta 10 és 14 óra között látogatható. A Tűztorony ünnepi nyitva tartása: minden vasárnap 16–20 óráig. A Storno-ház első emeletén ünnepi kamarakiállítás nyílik, mely december 3. és 31. között tart nyitva hétfő kivételével 14–18 óráig.
A részletes programot a www. kissbvm.hu oldalon tekinthetik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bevásárlóközpontok épülnek

A Győri úton, az egykori marhavágó területének egy részén a közelmúltban földmunkák kezdődtek, mintha építkezéshez készítenék elő a területet. Hogy pontosan mit is terveznek, és mikorra készülhet el a soproni Lidl, azt szerettük volna a cég magyarországi központjában megtudni, de szinte lehetetlen elérni őket. Tovább olvasom