Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Szombaton is indul busz Sopronból az árvízi munkára

Péntek kora reggel elindult Sopronból a városháza által szervezett autóbusz, az önkéntesek az árvízi védekezésben segítenek a Mosoni-Duna térségében.


Információink szerint a buszon negyvenen utaztak, úgy tudjuk, köztük van dr. Fodor Tamás polgármester és Abdai Géza alpolgármester is.

A soproniak az Ásványráróhoz közeli Zsejkepusztán vállalnak feladatot az árvízi védekezésben. Az önkéntesek reggel kilenc óra előtt kaptak eligazítást a katasztrófavédelem helyi parancsnokától.

Már most szervezi az önkormányzat a következő buszt, melyre ezúton is várják segítőkész önkéntesek jelentkezését. Június 8-án, szombaton reggel hat órakor a GySEV pályaudvar elől indul a második szervezett autóbusz.

Az önkénteseknek előzetesen a 06-30/2048-893-as telefonszámon kell jelentkezniük. Kérik a szervezők, hogy vigyenek magukkal gumicsizmát, munkaruhát, kesztyűt, szúnyogirtót, némi ennivalót.

Korábban:

A GySEV pályaudvar elől pénteken reggel hatkor indul az első szervezett autóbusz, aminek utasai a hatóságok útmutatásai alapján a kijelölt szakaszon segítenek majd az árvízi védekezésben.

A jelentkezők számától függően Sopron szombaton is indít buszt. Az önkénteseknek előzetesen a 06-30/2048-893-as telefonszámon kell jelentkezniük. Kérik a szervezők, akik holnap indulnak, vigyenek magukkal gumicsizmát, munkaruhát, kesztyűt, szúnyogirtót, némi ennivalót.

Fertőszéplakon is toboroznak árvízvédelmi munkához önkénteseket. Kóbor Attila polgármester elmondta: ők szombaton indulnak a polgármesteri hivatal elől, reggel 8-kor. A jelentkezők számától függ, hogy autóval vagy busszal utazzanak Győr környékére.

Már felvette a kapcsolatot a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal. Ők szombaton reggel közlik, hol számítanak a segítségükre. Előzetesen a 20/979-13-40-es telefonszámon lehet jelentkezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útburkolati felújítás miatt lezárták a soproni Csatkai utcát

Június 10-én elkezdődött a Csatkai utcai teljes szélességű burkolat felújítása. Az autóbuszok és a… Tovább olvasom