Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Szőlőskert utca: várják az utat

Több évtizede harcolnak aszfaltos útért a soproni Szőlőskert utcaiak. Tavaly befizették a lakásonkénti 220 ezer forint úthozzájárulást.
Több évtizede harcolnak aszfaltos útért a soproni Szőlőskert utcaiak. Tavaly befizették a lakásonkénti 220 ezer forint úthozzájárulást, ám a közel 45 milliós beruházás kivitelezési munkáinak végét még messze nem látják.

– Két és fél évtizede lakunk a Szőlőskert utcában, azóta harcolunk aszfaltburkolatért – emelt szót az utcában lakók érdekeiért Kreisz Edéné aerobikedző. – Sok évvel ezelőtt saját költségünkön murvát szórattunk, hogy lehessen közlekedni, viszont ez nem megoldás, mi is rendes burkolatú utcát szeretnénk. Lakásonként 220 ezer forintot be is fizettünk. Az elmúlt hetekben egy-két munkás kezdte egyengetni a földet, a nagyobb köveket az út szélére dobálták, más nem történt.

Ötven éve várja

– Több mint ötven éve várom a Szőlőskert utca aszfaltozását – mondja Rozsits Károly anyagbeszerző. – Jó két évtizede kezdődött el a környék benépesülése. Sártengerben éltünk, magunk húztunk ide törmeléket, hogy el ne merüljünk a felázott úton. Amiképpen örültünk ősszel, hogy végre elkezdődhet utcánk korszerűsítése, annyira nem értjük, most miért nem csinálnak semmit.

– Láttam, hogy útalapnak földdel összekevert cementet használtak, amely télen az autóktól olyan lett, mint a kása – teszi hozzá K. Ferenc. – Azt is döbbenettel tapasztaltam, hogy az út egy-egy részén kézi döngölővel próbálták meg elegyengetni a gödröket. Hogyan marad meg ezen az aszfalt?

– Decemberben köteleztek bennünket arra, hogy a kerítésünket beljebb helyezzük el, mert hozzáfognak az útépítéshez – szólt Kőfalvi Julianna kereskedelmi alkalmazott. – Eleget is tettünk a felszólításnak. Mégis az utca burkolata ott tart, mint amikor 28 évvel ezelőtt beköltöztünk: sehol. Nagyon sok ez a hercehurca, nemhogy a végét, az elejét sem látjuk az aszfaltozásnak.

400 méteren van útalap

– Ha egy nap esik, lánctalpasokkal kellene közlekednünk – fogalmaz tömören F. P. taxis. – Tíz éve lakom itt, megtanultam, csak nagyon lassan szabad autózni. Viszont az is igaz, hogy az idő pénz...
– A hétszáz méteres utca 400–500 méteres szakaszán már elkészült az útalap, amelyet az egyetem szakemberei bevizsgáltak, s azt jónak találták – mondta mindezzel kapcsolatban Csonka Tivadar, a Kutyahegy önkormányzati képviselője. – A közműépítkezések is hátráltatták a munkák elkezdését, így például az áramszolgáltató szakemberei csak a napokban helyezték el az útból az utolsó hat darab villanyoszlopot.

A héten elkezdik

A kivitelező cég soproni fő-építésvezetőjétől megtudtuk, az időjárás függvényében ezen a héten megkezdődik az utca leaszfaltozása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult a soproni legátus

Az Európai Borlovagrend magyarországi konzulátusa önálló legátust alakított Sopronban annak érdekében, hogy tovább népszerűsítsék a soproni borokat, felelevenítsék a régi hagyományokat. A legátusnak minimum harmincöt tagja kell hogy legyen. Néhány soproni polgárt már korábban más legátusok felvettek tagjaik közé. Szombaton a Szent Mihály-templomban tizenhét új lovagot avattak Tovább olvasom