Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 27°C Még több cikk.

Szokolay-emlékkoncert

Ebben az évben országszerte számos nagyszabású koncerten emlékeznek meg a 2013-ban elhunyt Kossuth-díjas zeneszerzőről, Szokolay Sándorról születésének 85. évfordulóján.
Sopronban április 3-án a város négy kórusa közös koncerttel adózik a zeneszerző emlékének. Az előadás 18 órakor kezdődik az NYME közgazdaság-tudományi karának Erzsébet utcai aulájában.

Szokolay Sándor életének utolsó két évtizedét  Sopronban töltötte, jó néhány darabot kifejezetten a kórusok valamelyikének írt.

A hangversenyükön azt a szellemes és szerény személyiséget szeretnék megmutatni a hallgatóságnak, akit a tagok maguk is megismerhettek. Szokolay Sándor életének utolsó két évtizedét ugyanis Sopronban töltötte, jó néhány darabot kifejezetten a kórusok valamelyikének írt.

A koncerten szívükhöz közelálló, népszerű művek hangzanak el. Az eseményt a városvezetés és Fodor Tamás polgármester is felkarolta. A Fidelissima vegyes kar egykori karnagyának, a szerzővel barátságot ápoló Arany Jánosnak a műsorvezetése a biztosíték arra, hogy az elhangzó művekről új ismereteket szerezhet a közönség. Az este meghittségét Szokolay Orsolya emlékező szavai is erősítik majd.

A koncerten fellép a Fidelissima vegyes kar (karvezető: Szilágyi Miklós), a Kórus Spontánusz (Kocsis-Holper Zoltán), a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar (Makkos Ágnes) és a Sonitus Scarbantiae női kar (Harcz Katalin).
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

,,Éhen halhattam volna" - A lakcímmel volt gond

,,Éhen halhattam volna
December óta egy fillér táppénzt sem kapott Somogyi Sándor, pedig nagy szüksége lenne az ellátásra,… Tovább olvasom