Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Szökés után vizsgálat Kőhidán

Két vizsgálóbizottságot is felállított a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, hogy kiderítse, mi történt a december elsejei fogolyszökéskor. A nyomozás várhatóan két hónapig tart.
A Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben elkezdődött az a vizsgálat, amely azt hivatott kideríteni: ki vagy kik segítettek és hogyan annak a román állampolgárnak, aki még december elsején szökött meg a sopronkőhidai büntetés-végrehajtási intézetből. (A fogolyszökésről a Kisalföld december 2-i, elfogásáról pedig másnapi számában tudósított.)

Az országos parancsnokságon érdeklődésünkre elmondták, a húszéves férfi séta közben elrejtőzött, majd átmászott a drótkerítésen és a tetőn keresztül távozott. A riasztás már későn érkezett, hiába zárták be azonnal a kapukat, az elítélt már kijutott a szabad világba.
A nyomozás érdekeire hivatkozva Bocsy Imre alezredes, a Győri Katonai Ügyészség szóvivője részletekbe nem bocsátkozott.

– A nyomozás során azt is vizsgáljuk, hogy van, illetve volt-e összefüggés egy korábbi zárkatűz, egy elítélt öngyilkossága és a szökés között – tette hozzá az alezredes. – Tény, egy fegyőr autójában leltek rá a szökevényre. Egyelőre az sem világos, az elítélt hol bujkált a csütörtök hajnali elfogásáig. Tisztázásra vár, miért szökött el, és szándékosan vagy gondatlanságból segédkezett-e neki valaki (vagy valakik). Olyan kérdések ezek, amelyeket jelen pillanatban nem lehet megválaszolni.
Az alezredes megjegyezte, a nyomozás várhatóan két hónapig tart. Szükség esetén a határidő meghosszabbítható.

Információink szerint eddig két személy érintett az ügyben: a román állampolgár ellen fogolyszökés, valamint egy fegyőr ellen bűncselekményben való segédkezés miatt indult eljárás. A tettesek mindkét esetben három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.
Mint ismeretes, december elsején, délután öt óra körül megszökött egy elítélt a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből.

A rendőrség és a határőrség hatvan munkatársa azonnal hozzálátott – éjjellátó kamerákkal és kutyákkal – a szökevény felkutatásához. Erőfeszítésük eredményre vezetett, mert másnap hajnalban Balf és Fertőboz között elfogták a szökevényt. A román állampolgárt visszaszállították Sopronkőhidára, majd más büntetés-végrehajtási intézetbe helyezték át, az autót vezető fegyőr pedig előzetes letartóztatásba került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökre elaludt a drogos

A rendőrség tovább vizsgálja annak a fiatalembernek a halálát, aki néhány nappal ezelőtt halt meg. Tovább olvasom