Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Szociális Munkáért díjjal jutalmazták Csóka Jenőnét

Sopron - Harmincöt munkában töltött év után Szociális Munkáért díjban részesítették Csóka Jenőnét, az Egyesített Szociális Intézmény Balfi utcai részlegének osztályvezető főnővérét.
Országosan tizennégyen kaptak Szociális Munkáért miniszteri kitüntetést Lamperth Mónikától, köztük a soproni Csóka Jenőné. A Balfi utcai szociális otthon főnővére 1972-ben került az intézménybe. – Kezdetbenhat évig háromműszakos nővérként dolgoztam, majd osztályvezető főnővér lettem – mondta el a Kisalföld érdeklődésére a kitüntetett. – Huszonkilenc éven keresztül vezettem a nőosztályt, tevékenységemet korábban arany karlánccal is díjazta az otthon, most nagyon örülök a miniszteri díjnak.

Országosan tizennégyen kaptak Szociális Munkáért miniszteri kitüntetést Lamperth Mónikától, köztük a soproni Csóka Jenőné. Fotó: Magasi Dávid

Csóka Jenőné hozzátette, az itt dolgozók jó csapatot alkotnak, a feladat azonban embert próbáló. – Egymásra vagyunk utalva ebben a szép, de nehéz munkában – tette hozzá. – A munkában megfáradt idősek egy részének nincs kire támaszkodnia, másokat szeret és látogat a családja, de nem tudják megoldani máshol az elhelyezést. A harmadik csoportnak lenne helye, „gondozója", mégsem törődik velük senki. Nekik mi vagyunk a család, belénk kapaszkodnak. Ez fizikailag, lelkileg igénybe veszi az itt dolgozókat. Ugyanakkor szép emlékeket is szerzünk nap mint nap. Egyszer egy idős, ősz hajú hölgy köszöntött engem anyák napján, mert azt mondta, neki én jelentem a gondoskodást. Azóta minden anyák napján eszembe jut ez a szívet melengető gondolat.

Csóka Jenőné a közelmúltban nyugdíjba vonult. Ha találkozik az ápoltakkal, gyakran hallja: „Erzsi nővér, nagyon hiányzik nekünk!" Most neki is hiányoznak az intézmény munkatársai és a lakók. – Ma is azt álmodtam, hogy itt vagyok, még nem tudtam elválni. De megnyugtat, hogy sugárzik a jóság és a szeretet abból a nővérből, akinek átadtam a stafétabotot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a síszezon: fontos az oktatás és a jó felszerelés

Sopron . Jó minőségű snowboarddeszkát naponta 1500–2500 forintért, bakancsot 500 forintért… Tovább olvasom