Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Szociális foglalkoztató: új gyártócsarnok épül

Sopron - Az Aranyhegyi Ipari Parkban új, összesen 2000 négyzetméteres gyártócsarnokot építtetett a Soproni Szociális Foglalkoztató. A tervek szerint az első ütemet 2010-ben adják át.

Egyre több megrendelést kap a Soproni Szociális Foglalkoztató, ezért újabb megváltozott képességű munkaerőt is foglalkoztathatnának.

Legutóbb a Regionális Munkaügyi Központ rehabilitációs pályázatán nyertek el 8,9 millió forintot, ennek köszönhetően öt alkalmazottat vehetnek fel. A megváltozott munkaképességűek közül további harmincan várnak munkára. Annak, hogy őket nem tudják alkalmazni, az az oka, hogy a foglalkoztató jelenlegi, Fraknói utcai telephelyén nincs több hely. Fizikailag képtelenség a további bővítés.

– A közgyűlés idén márciusban döntött arról, hogy az ipari parkban – az inkubátorház mögött – megvásárolhatunk egy tízezer négyzetméteres, összközműves telket – mondta el a Kisalföld megkeresésére Földes Tamás, a foglalkoztató igazgatója. – Az önkormányzat százmillió forintos támogatást is biztosított számunkra. Az adásvételi végleges szerződést a napokban írjuk alá. Úgy számolunk, két ütemben építtetjük fel a kétezer négyzetméter alapterületű új csarnokot. Első lépésben a nagyobb, ezerkétszáz négyzetméteres üzem készül el 2010 második felére.

Jelenleg százhatan dolgoznak a szociális foglalkoztatóban. Fotó: Magasi
Jelenleg százhatan dolgoznak a szociális foglalkoztatóban. Fotó: Magasi


A kivitelezés a számítások szerint mintegy négyszázmillió forintba kerül. A költségeket pályázaton szeretnénk előteremteni. Amennyiben ez megvalósul, harminc megváltozott munkaképességű munkavállalót vehetünk fel. A munkaügyi központtal már tárgyaltunk, így nagy esély van rá, hogy hetven-nyolcvanmillió forintos támogatást kapjunk a foglalkoztatásukhoz.

Az elképzelések szerint a régi épületben maradna a színes, a fekete-fehér, valamint a plakátnyomda. A termelést rövidesen két műszakban végzik majd, mindehhez a szükséges eszközök beszerzése és a betaníttatás is megtörtént. Az ipari parkba kerülne ki a hullámkartonpapír-feldolgozó, az összeszerelő, valamint az elektronikaihulladék-szétszerelő egység.

– Újabb termékek bevezetését nem tervezzük, mert nagy lehetőség van az elektronikai hulladék ártalmatlanításában – folytatta Földes Tamás. – Az uniós előírások szerint 2014-re az elektromos készülékek hatvan százalékát újra kell hasznosítani. A régi épület sorsával is foglalkozni kell. Felmerült azonban egy olyan javaslat, amely szerint a fogyatékkal élő fiatalok számára alakítunk ki egy bejárós napközit. Ez a szülőknek is előnyös lenne. A végső döntést a közgyűlés hozza meg.

Olvasóink írták

 • 5. ládisz 2008. július 28. 00:01
  „Az szép hogy épül a rokantnyugdijasoknak munkahely csak az a baj hogy váro listára tesznek mindenkit.Meg azt hogy pl:én 3 honapot dolgoztam elenbe azt monták hogy csak egy napot voltam.Tehát jo lenne ezen elgondolkodni a vezetöségnek És megköszönöm ha a hazugságokat leálitanák rolam mert családom van és azt elkell tartanom.
  egy megtört rokkant nyugdijas”
 • 4. ládisz 2008. július 26. 03:09
  „mondják hogy van felvétel
  de csak pofára mennek
  adatokat kérnek de mindenkit váro listára tesznek
  az igazgatonak nem kelene hazudnia!!!”
 • 3. csabazs 2008. július 18. 18:33
  „Sok sikert, de jó lenne, ha ezeket és a majdani foglalkoztattakat nem éhbérér dolgoztatnák!”
 • 2. Tapmancs 2008. július 18. 18:29
  „Sok sikert, remélem összejön a dolog!”
 • 1. orgona 2008. július 17. 06:35
  „Nagyon tetcik az ötlet sok sikert hozza!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minikórház lehet a mucki őrs

Sopron - A napokban nyújtották be az egykori mucki őrs helyén létesítendő minikórház építési… Tovább olvasom