Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Szociális bérlakások vállalkozó kedvűeknek

Az önkormányzat üres, de felújításra váró szociális bérlakást ajánl fel azoknak, akik vállalják, hogy felújítják azokat. A lakásokat pályázat útján lehet elnyerni.
Simon István gazdasági alpolgármester és Abdai Géza szociális ügyekért felelős alpolgármester, valamint dr. Komornoki László vezérigazgató vezetésével tegnap városházi szakemberekből álló munkacsoport tekintette meg azt a mintegy 40 üres, önkormányzati tulajdonú lakást, amelyek komfortosak, félkomfortosak, esetleg összkomfortosak, de mindegyik felújításra szorul.

Simon István elmondta, augusztus elejéig a holding szakemberei felmérik a lakások műszaki állapotát, a szükséges felújítások költségeit, ezt követően pedig az önkormányzat szociális rendszerén keresztül meghirdetik a szóba jövő lakások bérleti jogát. A pályázat elnyerésének egyik fontos eleme lesz, hogy az új bérlő vállalja a szükséges felújítási munkák elvégzését vagy elvégeztetését. Az önkormányzatnak a lakások felújítására anyagi lehetősége nincs, azonban ha a leendő bérlők vállalják a felújítással járó munkát és anyagi áldozatot, akkor sokan juthatnak ilyen formában bérleményhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képdigitalizáló segíti a bűnüldözést

A Soproni Rendőrkapitányságon tegnap mutatták be lapunknak azt a kép- és hangdigitalizáló berendezést, amelyet az Alapítvány a Közbiztonságért közcélú szervezet egy külföldi székhelyű cég alapítványa támogatásából szerzett be és adott át a bűnügyi osztálynak. Tovább olvasom