Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Szmsz-ről és elismerésekről is vitáznak

Sopron - A szervezeti és működési szabályzattal kapcsolatos törvényességi észrevételről és a polgármesteri hivatal alapító okiratának módosításáról is döntenek többek között a holnapi közgyűlésen.
Ismét ülésezik Sopron képviselő-testülete holnap. A Pro Kultúra kht. közhasznú szerződéséről döntenek elsőként, majd gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok fejlesztésének feladattervéről, közoktatási intézmények minőségirányítási programjáról is szavaznak a képviselők. Sor kerül a Dorfmeister utca 1. szám alatti ingatlan használati jogának rendezésére – mint ismeretes, a német nemzetiségi önkormányzat veheti át az ingatlant –, valamint a balfi buszforduló, ivókút és pihenőpark finanszírozása is napirendre kerül. Szavaznak majd a Kerékpárral a Fertő/Neusiedlersee Kultúrtájon című pályázaton való részvételről, valamint a Fertő tavi vízitelep szabályozási tervéről. A nemrégiben módosított szervezeti és működési szabályzattal kapcsolatosan érkezett törvényességi észrevételről is döntés születik. Erre azért van szükség, mert a regionális közigazgatási hivatal három ponton magasabb jogszabállyal ellentétesnek állapította meg a soproni szmsz-t. Módosításra kerül a polgármesteri hivatal alapító okirata, továbbá a közgyűlés által alapított címek, díjak és elismerések adományozásának rendjét is felülvizsgálják.

Beszámoló hangzik el 2007 első félévi költségvetési gazdálkodásáról, és egyes tételek átcsoportosításáról is döntenek. Zárt ülésen vitáznak intézményi jogviszony megszűnéséről és lakásfenntartási kérelemmel kapcsolatos fellebbezésről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Információs pont a Tűztorony lábánál

Sopron - Elkészült a Tűztorony lába mellé tervezett információs központ és múzeum látványterve. Az… Tovább olvasom