Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Szkitianosz Könyvesbolt - Bezárt tizenegy év után

Tizenegy éves működése után szombaton bezárt az üzemeltetője szerint kulturális missziót is ellátó nemzeti könyvesbolt.

Nem léphetik át többé vásárlói az Előkapuban működő Szkitianosz Könyvesbolt küszöbét. Tizenegy éves működése után szombaton bezárt az üzemeltetője szerint kulturális missziót is ellátó nemzeti könyvesbolt.

– A multik és webáruházak világában annyira megváltoztak a vásárlói szokások, annyira átalakult a kereskedelem, hogy sorra bezárnak a kisboltok. Mi is erre a sorsra jutottunk – mondja Antal Noémi, a könyvesbolt üzemeltetője.

– 2010 óta folyamatosan apadó árbevételünk csak arra volt elég, hogy kifizessük az önkormányzatnak az üzlethelyiség bérleti díját, feladjuk a rezsiköltségeket, az adót és a járulékokat.

Megkerestük az önkormányzatot, hogy ne a bérleti díjunkat emelje, inkább csökkentse azt. Erre azonban tizenegy éves szerződéses kapcsolat után sem hajlandó a városvezetés. Egyre több belvárosi üzlet zár be és marad üzemeltető nélkül. Kinek jó ez? – teszi fel a költői kérdést a könyvesboltos.

– Törzsvásárlóink mellett nekem fáj a legjobban, hogy ellehetetlenítettek, mert küldetéstudattal, elkötelezetten végeztem a nemzeti kultúra terjesztését, de sajnos nem megy tovább – búcsúzott törzsvásárlóitól a könyvesbolt vezetője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tűzeset miatt állt a busz Sopronban - fotók

Egy hibás alkatrész cseréjét követően a busz folytatta az előírt napi feladatait - tudtuk meg az… Tovább olvasom