Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Szívesen bújna Anna Karenina bőrébe

Egyszerû, visszafogott, közvetlen lány jelent meg a soproni közönség elõtt a Hotel Fagus színpadán.

Dobó Kata értékrendje a földön jár: első helyen áll nála a család, a munka és az egészség. Az idei évben mind szakmailag, mind a magánéletében új kihívások előtt áll, Magyarország és Amerika egyaránt tartogathat meglepetéseket számára.

Fekete miniruha, sötétbarna, egyenes haj, szolid és finom megjelenés. Érettebb belsőre utaló külső. A göndör vörös fürtöket viselő lány helyett egy kiforrottabb, elegáns Dobó Kata. Me g - nyerő. Ez lenne az igazi arca?

 – Remélem, hogy az igaz arcom egyik szerepemben sem mutatom meg, talán csak itt, ma este. Ez is egy fellépés, itt is színpadon vagyok, és számomra ismeretlen emberek előtt mesélek önmagamról. Most is egy smink, egy álarc mögé bújok, mégis szeretném önmagamat őszintén megmutatni – mondja a színésznő.

 – Egy országos hetilap írta Önről, hogy mind a szakmájában, mind a magánéletében új kihívások előtt áll. Mit vár az új évtől?

– 2006. szakmailag nagyon jó év volt számomra, két remek filmben játszottam, a magánéletemben pedig lezárult egy korszak.– Szeretném, ha 2007 is hasonlóan jó év lenne, mint a tavalyi volt. Szívesen játszanék színházban is, vonzódoma tragikus hősnőkhöz, Anna Karenina alakját örömmel megformáznám.

– Eddig itthon leginkább vígjátékokban szerepelt, a kivétel talán a tavalyi év sikere, a Szabadság, szerelem című film vo l t .

– Szeretem a vígjátékokat, de kell más is, hogy megmutassam, tragikus szerepekben is helyt tudok állni. Nincsenek szerepálmaim vagy színészideáljaim. Olyan szeretnék lenni, amilyen én vagyok.

– Jelenleg Budapesten él, ahogy mondta, áthelyezte a bázisát Magyarországra. Amerikában folyamatosan tanult, színészkurzusokra járt. Tervezi, hogy itthon is folytatja a tanulást?

– Magyarországon nem nagyon vannak kurzusok. Minden egyes darabból, rendezőtől tanul az ember, ez a tudás megmarad. Január végén két hónaprakiutazom Los Angelesbe, a kapcsolatom a kinti tanáraimmal nem szakadt meg, és a válogatások is akkor kezdődnek.

– Azt nyilatkozta, hogy ha meglát egy kisbabát, elérzékenyül, és úgy érzi, minden mindegy, csak gyermeke legyen.

 – Ez az élet értelme, természetesen én is szeretnék gyereket. Az örökbefogadás is megfordult a fejemben, na nem azért, mert követni szeretném a divatot, ez önmagamból fakadó gondolat. – Nagy empátiával fordul az elesettek felé, részt vesz a magyarországi Hospice Szolgálat munkájában, a mellrákellenes kampányban. Sok helyen segít. Honnan ered ez a szándék?

 – Úgy gondolom, hogy mindenki, aki megteheti, segítsen másokon. Érvényes ez egy színésznőre is. Előfordul, hogy a piros lámpánál kéregetőket is megszánom, egyedül azokra haragszom, aki bár tudnának magukon segíteni, mégsem teszik.

 – „Hiszek benne, hogy semmi sem történik véletlenül, minden mindennel öszszefügg" – mondta egyszer. Hisz a sorssz erűségben? – Inkább úgy fogalmaznék: olyan nincs, hogy nincs sorsszerűség. Régebben fodrász, állatorvos vagy tv-bemondó szerettem volna lenni. Modellkedtem és onnan válogattak be egy televíziós sorozatba. Szerencse is kell a sikerhez, de nem lehet arra alapozni. Folyamatosan tanulni és dolgozni kell érte. Az a bizonyos út nap mint nap változik, igazából csak járni kell rajta.

– Ha ebben a pillanatban teljesülhetne három kívánsága, mit kérne?

– A hétköznapokban, a magánéletben én is egy farmeros, pólós lány vagyok. Nem vonz a sztárság, egyszerűen jó színésznő szeretnék lenni. Egészséget, munkát és egy harmonikus párkapcsolatot szeretnék. Megtanultam, hogy nem a külsőségek a fontosak. Számomra az egészség és a barátok adják az élet sava-borsát.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF értékelte az első száz napot

Nagy Tamás, az MDF soproni elnöke az önkormányzat első száz napját értékelte. Elhangzott, az… Tovább olvasom