Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Szirénapróba Sopronban

Szeptember 18-án 11.00 órakor a lakossági riasztórendszer (szirénák) hangos próbáját végzik.
A Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében, együttműködve Sopron polgármesteri hivatalával, 2013. szeptember 18-án 11.00. órakor végzi a lakossági riasztórendszer (szirénák) hangos próbáját.

A szirénáknak már korábban is nagy szerepe volt a lakosság figyelmeztetésében, akkoriban elsősorban a légi veszélyekről. Az utóbbi időben ez a szerep átértékelődött, de jelenleg is alkalmas a lakosság veszélyhelyzeti értesítésére, figyelmeztetésére. (például a Dunán levonult rekordmagasságú árhullámnál, ahol az érintett települések lakói fel lettek készítve arra, hogy amennyiben a sziréna megszólal, abban az esetben olyan esemény történt, ami érinti őket).

Napjainkban előtérbe kerültek a városunkra és régiónkra is leselkedő, elsősorban természeti, időjárási szélsőséges események. A megszólaló sziréna szerepe elsősorban az, hogy a lakosság figyelmét felhívja a veszélyre, és arra késztesse az embereket, hogy figyeljék a közmédiák adását, a hatóságok közleményeit, a követendő magatartási szabályokra.

A próba során a szirénák a „katasztrófariadó" jelzést fognak adni, ami két perc hosszan, váltakozó hangmagasságú jelzés, szirénaszó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leesett az első hó - Sopronból már havat látnak

Az éjszakai hidegfront nyomán szerda reggelre a Schneebergen leesett az első hó. Tovább olvasom