Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Színvonalas munkáért ezüst érdemkereszt

Horváth Imréné, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Kar munkatársa Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át államalapításunk ünnepén a Nemzeti Színházban.

– A soproni egyetem faipari mérnöki kar dékáni hivatalában, a tanulmányi osztályon kezdtem el dolgozni 1989-ben.

A közgazdaság-tudományi kar megalakulásakor, 2000-ben a karalapító dr. Gidai Erzsébet mellett tevékenykedhettem, azóta is e kar levelező hallgatóinak ügyes-bajos dolgait intéztem tanulmányi koordinátorként – tekint vissza a közel két és fél évtizedre Horváth Imréné, akinek Balog Zoltán miniszter nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkeresztet nyújtotta át. A méltatás szerint Horváth Imréné közel két és fél évtizeden át példamutatóan, magas színvonalon, pontos hivatástudattal, szakmaszeretettel végezte munkáját.

Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Horváth Imrénét. Fotó: G. M.
Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki Horváth Imrénét. Fotó: G. M.


– Nagyon szerettem és tiszteltem a diákokat, igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy minél zökkenőmentesebbé tegyem számukra a felsőfokú oktatásban való részvételt – folytatta a kitüntetett. – Ha úgy adódott, személyesen közbenjártam értük a dékánnál, dr. Székely Csabánál vagy dr. Wilfing Jánosnál, a dékáni hivatal vezetőjénél.

Igazán jóleső érzés, hogy most, amikor nyugdíjba vonulok, az egykori és a jelenlegi hallgatóktól, de a kollégáktól is kaptam-kapok kedves üzeneteket, köszönő leveleket. Hiányozni fog a munka, csakúgy kedves kolléganőm, Traxler Attiláné társasága, akivel huszonnégy éven át dolgoztam együtt. Az egyetemen, ahol tevékenykedhettem, mindig kiváló volt a légkör, emberségesek és segítőkészek a munkatársak.

Horváth Imréné három unokája – Vanessa, Krisztián és Alexa – olykor meg-meglátogatta őt a munkahelyén. Így már kiskoruk óta megismerhették az egyetemen zajló életet. Bízik abban, évek múltán ők is itt folytatják majd felsőfokú tanulmányaikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liszt Ferenc-kerékpártúra

A zeneszerző emlékére szervezett túra több egyszerű kirándulásnál, emlékezés és kulturális program… Tovább olvasom