Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Színházlátogatások Ausztriából?

Nyílt napon mutatják be a felsőpulyai (Oberpullendorf) magyarok tavaly birtokba vett új székházát.

Szombaton magyar bált rendeznek, s színházlátogatásokat is terveznek.

Az idén is különféle programokat kínál tagjainak a Közép-burgenlandi Magyar Kultúregyesület, amely tavaly vette birtokba Felsőpulyán (Oberpullendorf) új székházát. Az egyesület újdonságként színházlátogatásokat szervez és tavasszal egy nyílt nap keretében szeretné a nagyközönségnek is megmutatni új központját és az itt folyó munkát.

Minderről az osztrák közszolgálati rádió és televízió (ORF) nemzetiségekkel foglalkozó honlapján Hofer József, a Közép-burgenlandi Magyar Kultúregyesület elnöke nyilatkozott, kiemelve, hogy idén új, gyermekeknek szóló magyartanfolyamot is indítottak. Péntek délutánonként a játékos összejöveteleken 4 és 10 év közötti gyermekek vesznek részt. ˝Természetesen továbbra is megtartjuk hagyományos programjainkat, de nem árt egy kis újdonságot is kínálni˝ – mondta az egyesület elnöke. ˝Programtól és kínálattól függően szívesen ellátogatnánk Sopronba, a fertőrákosi Barlangszínházba vagy akár Kőszegre is˝ – nyilatkozta a kultúregyesület 2010-es terveiről Hofer József. Persze a hagyományos, ˝jól bevált˝ programokat is megrendezik, így február 6-án a magyar bált, később az anyák napi ünnepséget.

A kirándulások mellett nyáron Szent István ünnepe, a magyar búcsú, a kőszegi szüreti felvonuláson való részvétel, decemberben pedig a karácsonyi ünnep és a magyar kórus adventi koncertje kovácsolja majd még jobban össze az egyesület tagjait.

A rendezvények többségének költségét az egyesületi tagok önerőből teremtik elő, de a hagyományos, magyar kultúrát őrző eseményekre az osztrák kancelláriahivataltól is kapnak támogatást.

Olvasóink írták

  • 1. SZILAJ 2010. február 05. 17:56
    „Bárcsak már Erdélyben és a Felvidéken is ilyen jó lenne a helyzet......
    A Délvidékről nem is beszélve.
    Danke Ausztria.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Licisták süteményakciója Haitiért

Rendhagyó módon, de sikeresen és önzetlenül segítettek a földrengés sújtotta Haiti rászorulóin a… Tovább olvasom