Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Színházi nagydíj a legjobbaknak

Először osztottak ki színházi nagydíjat, mellyel a nagyszerű színészi teljesítményt díjazták.
A kitüntetettek, az adományozók és a közönség közös örömünnepe volt a soproni Petőfi Színház múlt heti évadzáró rendezvénye. Az idén első alkalommal kiosztott színházi nagydíj méltó a sikeres évadhoz, a nagyszerű színészi teljesítményhez.

A nemrégiben megrendezett ünnepségen Szilágyi Tibor színházigazgató, Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. igazgatója és Walter Dezső polgármester közös álma valósulhatott meg, amikor az évad legsikeresebb művészének átadták a Sopronyi Thurner Mihály Színházi Nagydíjat. Olyan jelentős erkölcsi és anyagi megbecsülést jelentő díjról van szó, amelyre a színművész méltán lehet büszke. A kitüntetéséről Selmeczi Roland úgy nyilatkozott: eddigi pályája legnagyszerűbb szerepeiben bizonyíthatott Sopronban.

A díj odaítéléséről döntő bizottság élén a város első embere, Walter Dezső állt, és nagyon örült, hogy egy olyan, további szép teljesítmények előtt álló ifjú színművész vehette át a nagydíjat, mint Selmeczi Roland. A tehetséges művész a kitüntetéshez félmillió forintos anyagi elismerést is kapott a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. jóvoltából.

A nagy múltú cég szívesen állt a nemes ügy mellé – tudtuk meg Németh Árpád külkapcsolati igazgatótól.

A gyár mind a sport, mind az egészségügy, mind a kultúra területén szívesen karolja fel az értékeket, így a Petőfi Színházat is évről évre támogatják. A színház magánemberként is nagyon fontos az igazgató számára, aki minden évben megújítja a Premier-bérletét. Persze kedvencei neki is vannak, így idén A különterem című darab nyerte meg leginkább a tetszését. A következő évadot is nagy izgalommal várja, úgy gondolja, a társulat a tervezett repertoárral magasra tette a mércét. Külön öröm számára, hogy önzetlen színházpártoló tevékenységéért idén ő is Pro Kultúra Sopron díszérmét vehetett át.

– Örülök, hogy Szilágy Tibor csapata nem enged a közönségbarát művészszínház elgondolásából – árulta el a most véget ért évaddal kapcsolatban Walter Dezső, aki szintén rendszeres színházlátogató. A polgármester magánemberként is úgy véli: jó úton halad a soproni színház. Ebben az évadban is szerethető, élvezhető, igényes darabokat látott, olyanokat, amelyekért a soproni polgárok szívesen ülnek be estéről estére a sorokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körforgalom körforgalom után

Politikai döntés, hogy megváltozott a Ferenczy János utca egyirányú forgalmának iránya – mondják a soproni polgármesteri hivatalban. Horváthné Seregély Jolán, a városüzemeltetési iroda vezetője ezért nem is szívesen nyilatkozik az ügyben, hagyná a választ a politikusokra, de hát egy közlekedési koncepció mégiscsak szakmai dolog, s nagyon erősködik a kérdező. Tovább olvasom