Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Szimuláció: autóknak ütközött a GYSEV mozdonya - egy halálos áldozat

A mentési gyakorlaton elpróbált balesetben a gépkocsik egyik utasa életét veszítette, egy másik személy és a mozdony vezetője súlyosan megsérült. Rendőrök, tűzoltók, mentők érkeztek a helyszínre.


A szerdán délután, a GYSEV rendező pályaudvarán megtartott szimuláció során egy vasúti személykocsival közlekedő tolatómozdony 30 km/órás sebességgel ütközött neki két személyautónak, majd az kigyulladt.

A mentési gyakorlaton elpróbált balesetben a gépkocsik egyik utasa életét vesztette, egy másik utas és a mozdonyvezető súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg.

Szimuláció: GYSEV szerelvény ütközött autókkal


A hatóságok és a vasúti szervek helyszínre érkezését követően a rendőrség biztosított a területet, a mentők megkezdték a sérültek ellátását, a tűzoltók pedig a mozdony oltását. A műszaki mentést és a pálya felszabadítását a befutó vasúti segélykocsival végezték el. A vasúti forgalom a szimulált baleset bekövetkezése után egy órával indulhatott meg.- A hatékony, szakszerű és összehangolt mentésen emberéletek múlhatnak - mondta el a helyszínen Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára. - Legjobban mégis úgy vigyázhatunk a közlekedőkre, ha mindent megteszünk a balesetek elkerülésért. A megelőzést szolgálja a kormány által indított, első ütemben 55 milliárd forint értékű országos közlekedésbiztonsági infrastruktúrafejlesztési program. A hazai közlekedéspolitika egyik legfontosabb kezdeményezésének a GYSEV is részese: a vasúttársaság 982 millió forintot fordíthat a vasúti közlekedés, elsősorban az átjárók biztonságosabbá tételére.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a vasúttársaság alapfeladata a vasútvonalak zavarmentes üzemeltetése. Ezért lényeges, hogy a szakemberek megfelelően felkészüljenek  a baleseti szituációkra.

A vezérigazgató végezetül köszönetet mondott a mentők, a rendőrség és a tűzoltóság munkatársainak, valamint a vasúttársaság szakembereinek az elmúlt években bekövetkezett vasúti baleseteknél tapasztalt összehangolt mentési munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 millió forintos fejlesztés a soproni UNIMAS Kft.-nél

A társaság tájékoztatása szerint a fejlesztések önerejét hitelfelvétel nélkül állja. Tovább olvasom