Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Szili Katalin: Schengen közös erőfeszítésünk eredménye

Sopron - Borzasztó, hogy azokban a pillanatokban, amikor közös teljesítményt ünnepelünk, akkor sem tudunk együtt lenni – jelentette ki Szili Katalin. A parlament elnöke tegnap részt vett a szocialisták „Schengeni karácsony” elnevezésű soproni rendezvénysorozatán.
– Ön Fertőrákoson ünnepi beszédében kiemelte, hogy a schengeni övezethez való csatlakozásunk közös erőfeszítés eredménye. A közös munkát azonban itthon mégsem követte közös ünneplés. Sopronban is külön tartotta meg rendezvényét a jobb- és baloldal. A szocia-
lista frakció például nem vett részt az ünnepi közgyűlésen sem.
– Borzasztó, hogy azokban a pillanatokban, amikor közös teljesítményt ünnepelünk vagy értékelünk, akkor sem tudunk együtt lenni. Úgy gondolom, ezek a helyzetek azokat minősítik, akik így tesznek, de hadd osszam meg egy mai élményemet. Délelőtt az ország ötödik legnagyobb egyetemén egy nagy értékű beruházást avattunk. Jelen volt a polgármester is, de nem ült közénk. Pedig szívesen beszélgettem, találkoztam volna vele úgy, ahogy egyébként számtalan más városban teszem ezt, függetlenül attól, hogy ki milyen színű. Találkoztam már számtalan olyan vezetővel, akivel nem azonos politikai formációhoz tartozunk, mégis kiválóan tudunk közös ügyeket szolgálni.
– Ismert az ön álláspontja a több-biztosítós modell bevezetésével kapcsolatban. Szerette volna, ha elhalasztják a parlamenti végszavazást. Mit gondol – ha úgy alakul –, a törvény kiállja az alkotmányossági próbát?
– A halasztás egy javaslat volt a részemről, de ezen már túl vagyunk. Kérdés, hogy egyáltalán az Alkotmánybírósághoz kerül-e a törvény. A köztársasági elnök úrnak ugyanis többféle döntési lehetősége van, de nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni. Várjuk meg, míg kiderül, mi lesz a törvény sorsa.
– A schengeni csatlakozás újabb esély számunkra. Ön hosszabb távon mit remél?
– A csatlakozás nagyon fontos esemény, elsősorban a határ közelében élőknek jelenthet sokat, hiszen az érintett régiókban közös fejlesztések kezdődhetnek. Úgy hiszem, ebben óriási előrelépés lesz.

Olvasóink írták

 • 9. Baradlay 2008. február 15. 06:41
  „Ki akar Szili "Juliskaval egyutt lenni? Legyen vele a halal!”
 • 8. Oscar 2007. december 29. 07:54
  „Szóval csak jobb meg bal van, közös ügy nincs.”
 • 7. fotós 2007. december 27. 14:10
  „Én a következőt tapasztaltam ezzel kapcsolatban.
  szili katalin, walter dezső meghívására érkezett. a mostani polgármester elment erre a rendezvényre. őt a 3. sor közepére ültették le és nem szólította meg senki. se szili se walter, mintha ott se lett volna.
  ennyit arról a hatlmas párbeszédhiányról... muhaha”
 • 6. Oscar 2007. december 25. 16:51
  „Megint sz...ba nyúltatok komunista meg jobbos egykutya mindegyik a Te pénzedet akarja. Az egyik szeretné megoldani de nem tudja a másik meg nem tuja felülmúlni az Elődjét.Ki mennyire
  haragítja magára a szavazótáborát, az meglátszik a szavazáskor.”
 • 5. joco 2007. december 24. 12:16
  „FREDDY/S:a szokásos fidesz modszer, soha nem arra reagáltok amiröl szo van.”
 • 4. FREDDY/S 2007. december 23. 09:56
  „joco a globex ügy rendeződőtt? Ha nem akkor meg miről beszélünk. A fejlesztések helyett adóságot minden dedós össze tud hozni, ahhoz nem kell ész és értelem, nemde...”
 • 3. joco 2007. december 23. 06:11
  „freddy/s a Ti polgármesteretek külkönb, mert mint a komcsikat , "különleges anyagbol gyurták", beperelte elödje szinte minden döntését, fizetett is érte rengeteg"balsikerdijat". Már eldöntötte, hogy ritkitja z önk.m.üléseket, már eldöntötte, hogy neki és társainak mindent szabad,Ja és a "nem ült közénk" effektust a fidesz "titkos választása" által hatalomra került S.L.-töl ja és az "örökösminiszterelnöktöl" vette át ., S.L. nem fog kezet, ovi,.pedig csak oda megy el- már ha hivják , egyenlöre külföldre már nem is -hivják.”
 • 2. FREDDY/S 2007. december 22. 19:18
  „Az elődjénél azért különb, mert nem állított kétéves igazgatónak (saját apjának) szobrot, és tiszteletben tartja mások véleményét, melyet az elődje nem tett meg. A tények ismeretében a földön jár, és meg kell oldani azon problémás eseteket, melyet elődje sajnos okozott. A hosszútávú fejlesztés hiánya még sokáig fogja a város lakóinak életét nehezíteni. A meglévő és lehetséges beruházási összegeket értelmesen és körültekintően kell felhasználni, nemde...”
 • 1. rokapis 2007. december 22. 19:06
  „A polgármester-
  viselkedése minősíthetetlen,komoly gondot okozhat zavaros értékrendje.Bizonyítványára nem lehet
  büszke meg arra sem amit az elmúlt időszakban művelt városunkkal.A következő 20 év is kevés lesz az ilyen és
  hasonló megnyílvánulások felszámolására.
  Ilyen munkáért nem jár kiemelt fizetés,talán jobb helyen lenne a szegényeknél.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berobbantotta a gyűjtőaknát a petárda

Sopron - Sérülésekkel járó petárda-baleset történt szombatra virradó éjszaka Sopronban a Honvéd utca… Tovább olvasom