Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Szikrázott az automata

Sopronban Mester Jánoséknál majdnem kigyulladt a lakás, mivel egy éve a kéménybélelés során megsértették a villamos vezetéket.
Sopronban Mester Jánoséknál majdnem kigyulladt a lakás, mivel egy éve a kéménybélelés során megsértették a villamos vezetéket. A villanyszerelő még időben érkezett, hogy megelőzze a bajt.

– Egyszerűen nem lehetett bekapcsolni a mosógépet, a biztosíték mindig lecsapódott, majd szikrázni is kezdett – mesélte történetüket Mester János soproni nyugdíjas, aki kihívta az E.ON-t, ám a szakemberek azt mondták: a villanyóra a lakáson belül van, legyünk szívesek egy vállalkozóval rendezni a műszaki problémát.

„ Az automata persze továbbra is veszettül szikrázott, ám szerencsére sikerült utolérnünk egy ismerős villanyszerelőt, aki haladéktalanul a segítségünkre sietett."

– A mester műszereivel alaposan átnézett mindent, hol lehet a probléma – folytatta Mester János. – Hamarosan kiderült, hogy az egy évvel korábban elvégzett kéménybélelés során a munkások megsértették a villamos vezetéket. A meghibásodott szakaszt nem szakszerűen szigetelték le, hanem egész egyszerűen rátekertek egy ragasztószalagot, olyat, amivel a csomagokat szokás átkötni. A villanyszerelő szerint igen nagy valószínűséggel feltételezhető, ez okozott problémát, s még jó, hogy nem gyulladt ki az egész lakás.

– Véleményünk szerint tűzoltósági és épületgépészeti szakvéleményre van szükség ahhoz, hogy kiderüljön, valóban a mi tevékenységünk okozta-e a problémát. Amennyiben igen, vállaljuk a következményeket – nyilatkozta lapunknak az érintett vidéki vállalkozás ügyvezetője.
A tűzoltóság tűzmegelőzési főelőadója, Németh Zita hadnagy lapunknak elmondta: a tűzoltóság csak akkor vizsgálódik, ha már tűz keletkezett, esetünkben a szikrázás nem tartozik ebbe a kategóriába. Az ügyben villamos felülvizsgáló szakértői jelentés alapján állapítható meg, hogy ki volt a felelős a történtekért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraszentelték a Hősök harangját

Ittzés János evangélikus püspök-elnök közreműködésével tegnap újraszentelték az evangélikus templom közel három és fél tonna súlyú Hősök harangját, amelyen az első világháború 216 áldozatának neve szerepel. 2005-ben karbantartás során vették észre, hogy tányérkoronája nyakán repedés keletkezett, javítása elengedhetetlen. Tovább olvasom