Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Szexuális zaklatás? Előzetesben a Soproni FAC edzője

Az edzőt fiatalkorú lány sérelmére elkövetett szexuális bűntettel gyanúsítanak.
Előzmény

Szexuális zaklatás? A rendőrség nyomoz a Soproni FAC edzője ellen tett bejelentés után >>
Ügyészségi indítványra hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a Soproni Járásbíróság a 45 éves H. A.-t, a Soproni FAC női focicsapatának edzőjét, akit fiatalkorú lány sérelmére elkövetett szexuális bűntettel gyanúsítanak.

Korábban beszámoltunk arról, hogy szexuális zaklatás gyanújával a rendőrséghez fordultak a Soproni FAC női csapat egyik 15 éves játékosának a szülei az együttes edzője ellen. A rendőrség szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt március 14-én őrizetbe vette a férfit, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását.

– A szülőket roppant megdöbbentette a lányuktól megtudott bűntett és személy szerint engem is – nyilatkozta a család jogi képviselője.

A gyanúsítottat bilincsben vezették el a Soproni Járásbíróságról. Fotó: G. M.
A gyanúsítottat bilincsben vezették el a Soproni Járásbíróságról. Fotó: G. M.


– A család vakon hitt az edzőben, annál is inkább, mivel a kislányt kétéves kora ismerte, s a família jó barátja volt. Összejártak, s megtörtént, hogy együtt mentek nyaralni is. Úgy érzik, visszaélt a jóindulatukkal és a kislány bizalmával is, aki hitt az edzőjében, abban az emberben, aki – híradásokból tudjuk – korábban is keveredett már gyanúba hasonló eset miatt. Súlyosbítja az ügyet, hogy edzői mivoltában – az edzések ideje alatt – saját felügyeletére volt bízva a tinédzser lány – mondta el dr. Koszorú István jogi képviselő. – Ha a gyanú bebizonyosodik, a bíróság kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

Megkérdeztük H. A. ügyvédjét, dr. Murányi Odettet is, aki ügyfele és annak családja kérésére egyelőre elzárkózott attól, hogy bármit is nyilatkozzon az üggyel kapcsolatban. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kellett a hely, lekerítették a szomszéd telkét Sopronban

A lakók szerint a vállalkozónak nem lett volna joga arra, hogy lekerítsen egy részt a saját… Tovább olvasom