Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Szexuális zaklatás - Jogerősen 4 év 6 hónap börtön a soproni edzőnek

Az ügyész súlyosbításért nem fellebbezett, tudomásul vette az ítéletet. Így az jogerős.
 
Az első fokú ítélet hirdetés után az ügyész három nap gondolkodási időt kért. Portálunk információi szerint a vádlott mellett ő is tudomásul vette a döntést.

Az ügyben tehát nem fellebbezett súlyosbításért. Így az jogerőre emelkedhetett.

Korábban írtuk:

H. Antalra fiatalkorú, valamint nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés és szexuális kényszerítés kísérlete, illetve két kiskorú veszélyeztetése miatt szabta ki Szabó Magdolna bíró és tanácsa az ítéletet.

A vádlottat a közügyek gyakorlásától öt évre, a fiatalkorúakkal foglalkozástól örökre eltiltotta a bíróság. Az ítélet ellen H. Antal és védője nem fellebbezett, az ügyész ugyanakkor három nap gondolkodási időt kért a jogorvoslat ügyében.

A vádlott ellen idén márciusban tettek feljelentést a rendőrségen a soproni női labdarúgócsapat egyik 15 éves játékosának szülei szexuális zaklatás gyanúja miatt. Március 14-én az edző előzetes letartóztatásba került.
A bíró az ítélet indoklásakor elmondta, hogy 2013 tavaszán az edző az egyik sértett pólója alá nyúlt, illetve simogatta a combját.

A mozdulatokat a fiatalkorú lány "egyértelműen visszautasította", így nem merült fel, hogy a lány is belement volna "a játékba" – fogalmazott Szabó Magdolna.

A bíró szerint a másik fiatalkorú lányt a vádlott a nemi szervénél és a mellénél simogatta, amit a sértett visszautasított. Aznap az edző háromszor felhívta telefonon. A beszélgetést a sértett édesanyja is hallotta, azután tettek feljelentést.

A 44 éves férfi nevelői viszonyban volt a két sértett fiatalkorú lánnyal, és mindkettejükkel többször úgy viselkedett, ami bár még nem számított bűncselekménynek, erkölcsileg elítélendő – mondta Szabó Magdolna. A bíró szerint folyamatosak voltak a szexuális tartalmú megnyilvánulások a férfi részéről a lányok felé.

Az edzőnek már korábban is volt hasonló ügye: egy fiatalkorú lány szülei jelentették fel a rendőrségen, ám abban az ügyben végül bizonyíték hiányában megszüntették a nyomozást.

A bíróság az ítélet meghozatalakor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott büntetlen előéletű és részben beismerő vallomást tett.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért, hogy fellebbezzen-e súlyosbításért. A vádlott tudomásul vette az ítéletet, s arra kérte ügyvédjét: mondjon le a fellebbezés lehetőségéről.

Gyorshír - Szabó Magdolna bíró és tanácsa 4 év 6 hónap börtönre ítélte első fokon H. Antalt.

Előzmények:

A Soproni Járásbíróság várhatóan kedden hirdet elsőfokú ítéletet H. Antal, a Sopronban működő SFAC U17-es női labdarúgó csapata edzőjének büntetőügyében.

Röveden az előzményekről:

Mint azt idén márciusban megírtuk, szexuális zaklatás gyanújával rendőrséghez fordultak a Soproni FAC női csapat egyik 15 éves játékosának a szülei az együttes edzője, H. Antal ellen.

A rendőrség szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt március 14-én őrizetbe vette a férfit, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását.

H. Antal előzetesben is volt. Fotó: kisalfold.hu archívum
H. Antal előzetesben is volt. Fotó: kisalfold.hu archívum


Ha a gyanú bebizonyosodik, a bíróság kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

Információink szerint az edző nem most kerül először hasonló helyzetbe. A szakembert akkor is a fiatalkorú lány szülei jelentették fel a rendőrségen. A hivatalos szervek végül bizonyíték hiányában megszüntették a nyomozást abban az ügyben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rossz napja volt? Rendszámleolvasó kamerát tört le Sopronban - videó

A gyanú szerint a férfi szándékosan megrongálta a Sopron belvárosában működő beléptető rendszer… Tovább olvasom