Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Szétvágtak egy vasúti kocsit, betömték a lékeket

Sopron-Ausztria - Sérült utasokat vágtak ki egy személyvagonból osztrák és magyar kataszrófaelhárítók szombaton délután az ausztriai Sopronkeresztúron(Deutschkreuz).
A veszélyes anyagot szállító vasúti kocsin keletkezett lékeket is betömték. Nagyszombati katasztrófa, önkéntes sebesültekkel, a tűzoltók felvételeivel.

Sopronból két gépjárműfecskendő és egy teljes műszaki mentőszer tizenegy fős állománya vett részt a szimulált katasztrófa elhárításában. A mentés során egy megsérült tartálykocsit kellett ártalmatlanítani, valamint két személyvagonból a sebesülteket kimenteni.Osztrák és magyar tűzoltók közös gyakorlata

- A soproniak feladata a tartálykocsiban keletkezett két lék betömése, valamint a földre folyt veszélyes anyag eltávolítása volt - mondta el a kisalfold.hu-nak Varga László százados, szolgálatparancsnok. - Emellett a beszorult személyek kimentésében is részt vettük. A gyakorlat célja elsősorban az volt, hogy ismerjük meg a két ország nyelvét. Nézzük meg, egy katasztrófa esetén a két ország tűzoltói miként dolgoznak. Ezáltal élesben hatékonyabban és összehangoltabban történhet a mentés, kárelhárítás.

Osztrák és magyar tűzoltók közös gyakorlata

A gyakorlat éppen húsvét szombatra esett. A furcsa időpont oka, hogy a gyakorló tartálykocsit az osztrák szövetségi államvasutak erre a napra tudta kölcsönadni. A két személyvagon pedig leselejtezésre került. A feltételezett baleset sérültjeit egyébként az osztrák vöröskereszt önkéntesei játszották el.

Olvasóink írták

 • 6. soproni 2008. március 25. 12:32
  „A gyakorlat csak egyet hagyott ki, mi lesz akkor, ha radioaktiv szallitmany fog serulni? Valoszinu, hogy nyugat-europai radioaktiv anyagok is fognak (vagy mennek) Sopronon keresztul...
  Ki meri a sugarzast most es a jovoben, a nem letezo hataron, mielott belep Magyarorszagra?

  Miert van az, hogy tobb vasuti kocsi visszafordulasra kenyszerult a kozelmultban az Ukran es Szerb hatarrol, hogy sugarzik a vagon, es igy ment oda-vissza Magyarorszagon?

  A soproniaknak nem csak a vegyszerekkel megrakott vagonoktol kell tartani, hanem a nem mert radiaktiv anyagoktol, hulladekoktol, ami Keletre es Delre iranyul.”
 • 5. sonkástorma 2008. március 24. 01:36
  „Egyetértek az előttem szólókkal, viszont a cikk lényegét érintve: minden tiszteletem a nagyszombaton íly módon is helytálló tűzoltóké. Mára - hétfőre - békésebb húsvéti locsoló "munkát" kívánok Nekik.”
 • 4. ERKDP 2008. március 23. 23:05
  „Könyörgöm, írja már át egy józan munkatárs Sopronkeresztúrra!!! Ez már nem ciki, hanem szégyen!”
 • 3. hmmm 2008. március 23. 18:48
  „Nem tudom ki volt az a szerencsétlen, aki Sopronkeresztúr helyett Németkeresztúrt írt, de azért egy ilyen újságban ez ciki nagyon....”
 • 2. FREDDY/S 2008. március 23. 11:04
  „"Sérült utasokat vágtak ki egy személyvagonból" ezt azért egyszerű értelmezni, nemde...”
 • 1. Anna M. 2008. március 23. 01:02
  „Gratulálok! De: Deutschkreuz neve magyarul: Sopronkeresztur, ne használjuk tévesen a tükörfordítást, nem helyes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véletlenül szántottak?

Sopron - Nem szándékos, hanem véletlen természetkárosítás történt – jelentette ki annak a… Tovább olvasom