Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Szétmarcangolt nyulak, tyúkok

Három kutya garázdálkodik a fertőszentmiklósi tyúkólakban, nyúlketrecekben. Őse Gáborék portáján az ebek okozta kár elérheti a százezer forintot is.
Psze Gábor elkeseredett ember. Sajnálja aprójószágait, amelyeket kutyák téptek szét. Azt mondja, napokig tehetetlen volt a kertjébe a drótkerítésen keresztül beszökő és az ólakban garázdálkodó kutyákkal szemben, de kedden „befogta" őket. Még most is a disznóólban őrzi.

Harminc tyúk veszett oda

– Az elmúlt héten, péntekre virradóra vettem észre, hogy valami nincs rendben, mert aznap harminc tyúkot, egy jércét és egy anyanyulat öltek meg a kutyák – mondja dühödten. – Délelőtt bejelentettem a rendőrségen, délu

tán kijöttek, de azt mondták, amíg nincsenek meg az ebek, addig nem tudnak semmit sem tenni. Hétfő reggel ismét szétmarcangoltak egy nyulat. Ezt követően a többit bevittem a régi disznóólba, még védettebb helyre, de hiába.

Kedden reggel ugyanis valami gyanús lett. Esett az eső, az asszony még mondta is, ne menjek ki, de nem hallgattam rá. A disznóólon egy kis ajtó volt, hogy szellőzzön, valószínűleg azon ugrottak be a kutyák. Először csak egyet vettem észre. Nekem akart ugrani, de egy kapával ráütöttem. Csak utána vettem észre a másik kettőt, de már hiába. Tizenegy nyúl már döglött volt. Ezeket a bizonyíték kedvéért eddig nem földeltem el.

rendőrséghez fordult

Psze Gábor ismét a rendőrséghez fordult. Jegyzőkönyv készült. A polgármesteri hivatalban segítettek kideríteni a kutyák tulajdonosát, egy idős asszonyt.
– Elismerte, hogy az övé mind a három, sőt hajlandó kifizetni a káromat – folytatta a fertőszentmiklósi gazda. – A kutyák azonban addig itt maradnak nálam. A sorsuk bizonyára az lesz, hogy elaltatják őket, mert a tulajdonosuk lemondott róluk, már csak a papírt kell aláírnia, aztán jöhet az állatorvos. A károm – akárhogy számolom – elérheti a százezer forintot is.

A szomszédnál is jártak kutyák

Miközben beszélgetünk, az egyik közeli szomszéd toppan be. Tanácsért jött, mert hétfőn hajnalban nála is jártak kutyák. Gergácz Kálmán vesztesége ugyan kisebb, tizenöt nyúl és egy tyúk szerepel a szétmarcangolt állatok listáján, de ő is szeretné, ha megtérülne kára.
A két gazda állítja, tehetetlenek az esetleges újabb támadásokkal szemben, mert hiába van drótkerítés, sőt, téglából készült ól, a dühödt, éhes kutyák nem ismernek lehetetlent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzletek és lakások épülhetnek

A Felsőlövér utcában és a környéken lakók megosztottak. Sokan szeretnék, ha mielőbb felépülne egy új mini szolgáltatóház, mások pedig ellenzik, mondván, csak lakásokkal együtt érné meg a beruházás, ezért növekedne a zsúfoltság a város védett övezetében. Közben a valamikori ABC már évek óta nem működik, az épület állaga romlik, a környék szégyene. Tovább olvasom