Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Szervezkednek a hungaristák

Sokakban keltettek riadalmat, rossz emlékeket azok a plakátok, amelyekre olvasóink hívták fel figyelmünket. „Kitartás”, „Jövünk” harsog a Magyar Jövő Csoport plakátjáról a város több pontján.
Az árpádsávos, stilizált nyilaskeresztes felhíváson telefonszám is olvasható. Tárcsázva, készséges hölgy jelentkezett, magát az országos nemzetiszocialista mozgalom vezetőjének nevezve.

Bácsfi Diána – aki budapesti – elmondta, mozgalmuk idén április 27-én alakult meg, de nem bejegyzett szervezet. Ennek ellenére a gyülekezési jog alapján országszerte legálisan szervezkednek – Sopronban is –, céljuk a párttá alakulás. Soproni csoportjuk szeptember 8-án alakul meg.

Az önkormányzat városüzemeltetési irodájának közterület-felügyeleti csoportvezetőjétől megtudtuk, a plakátok szabálytalanul kerültek ki a közterületre, ezért felszólítják a Magyar Jövő Csoportot, hogy azokat haladéktalanul távolítsák el és szabálysértési eljárást indítanak ellenük. Abban az esetben, ha önként nem szedik le a plakátokat, eltávolítják azokat.

A Soproni Rendőrkapitányságon dr. Reinhoffer Csaba bűnügyi osztályvezető érdeklődésünkre elmondta, látta a plakátokat, de tartalmuk a jelenlegi szabályozás szerint nem ütközik törvénybe. Az említett csoport eddig még nem kért engedélyt, hogy közterületen nyilvános rendezvényt tartson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóteret avatnak Fertődön

Fertődön a széles körű társadalmi összefogásnak köszönhetően, másfél millió forintos költséggel új… Tovább olvasom