Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Szeretet és megértés mentén kellene élni

Sopron - „A soproniak megannyiszor jelét adták jótékonyságuknak, él bennük a krisztusi felebaráti szeretet gondolata" – fogalmazott Horváth Imre városplébános, aki öt éve vezeti a városplébániát.
Horváth Imre kerületi esperes, soproni városplébános fél évtizede foglalta el megtisztelő posztját. Az atya a győri egyházmegye családügyi referense is egyben.

Horváth Imre: A felelősségteli családszemlélet megerősítése a feladat. Fotó: Gosztonyi Miklós

– Az egyház és minden lelkipásztor küldetése, hogy a mai, elanyagiasodott világban is minél több ember számára hirdesse Isten üzenetét. Reményt kell adnunk a világnak, hogy a krisztusi felebaráti szeretet, az Isten-szeretet, a másokért való áldozatvállalás nem hiábavaló, csak ez vezethet ki bennünket a lélekölő önzésből. A soproniak megannyi jelét adták annak, hogy a jótékonyságot gyakorolják, s él bennük a krisztusi üzenet – fogalmazta meg öt év tapasztalatát Horváth Imre városplébános. – Reméljük, ez a folyamat az egyház segítségével csak erősödni fog. A lelkipásztorok és a hívek nemes feladata, hogy az új generáció átvegye azt a stafétabotot, amelyet mi is örökül kaptunk: a város, a haza és a család méltóságának megőrzését, szeretetét. Boldog Calcuttai Teréz anyát idézem, aki azt mondta: „Minden otthon kezdődik." Ez is rámutat a családok igen fontos szerepére, a nevelés meghatározó jelentőségére. Szerencsére találkozunk olyan, a keresztény értékek mentén kialakított, kiegyensúlyozott, békességben, megértésben élő családokkal, akik példát mutatnak arra: a családban nem vész el a gyerekre fordított energia, csak átalakul. Az ilyen közegben felnövő gyermekek lesznek fogékonyak a tartalmas és az egyetemes szellemi értékek iránti fogékonyságra és elkötelezettségre, az egész társadalom javára. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy társadalmi méretű megújulásra van szükség a gyermekeket vállaló, felelősségteli család életmodelljét illetően. E célokat erősítette idén a katolikus egyház Szent Erzsébet-éve, Árpádházi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulója alkalmából. A jubileumi évet lezáró soproni szentmisét november 19-én tartjuk a Szentlélek-templomban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz éve született az országos hírű gondnok

Nagycenk - Pölcz István nevét nemcsak Nagycenken, hanem az egész országban sokan ismerik, emlékét… Tovább olvasom