Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Szerencsés nyom

Két nő személyi okmányokra és bankkártyára tett szert egy ottfelejtett autóstáskából Újkéren. A rendőrök forró nyomon elkapták őket.
A rendőrség állandóan hangsúlyozza, vigyázzunk jobban értékeinkre, elég egy kis figyelmetlenség, hogy meglopjanak bennünket. Ne feledjük azt az igazságot sem, hogy az alkalom szüli a tolvajt. Akadnak azonban szerencsésen végződő esetek, mint legutóbb Újkéren.
– Újkér egyik vendéglőjében egy középkorú fertőrákosi férfi fizetés után, távozáskor az asztalon felejtette autóstáskáját. A közeli asztalnál két nő foglalt helyet – kezdte Milchram Ildikó őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályának vezetője. – A férfi jó pár kilométert autózott már, amikor észrevette, hogy hiányzik a táskája. Eszébe jutott az étterem, s bízva szerencséjében, azonnal vissza is fordult.

Mindeközben a táska „észrevétlenül" a szomszédos asztalnál ülő két nőhöz vándorolt. A vendéglős még rá is kérdezett: az önöké? A 35 és a 25 éves, Vas megyei illetőségű hölgyek rezzenéstelen arccal azt mondták, hogy igen. Aztán fizettek és gyorsan távoztak. Nem sokkal később érkezett vissza a férfi, aki kereste a táskáját.

A vendéglős azonban megjegyezte, milyen színű és típusú autóval indult útnak a két nő, ezért a rendőrség forró nyomon kezdhetett felkutatásukhoz. Sikerült is megállítani s a kapitányságra előállítani őket. Kiderült, a két nő büntetett előéletű, s ha az autóstáska nem is, bizonyítékként annak tartalma – igazolványok, személyi okmányok és bankkártya – előkerült. Lopás, visszaélés okirattal, illetve készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel vétség miatt indult büntetőeljárás ellenük.

G. M.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon hajthatják be a külföldi bírságot

„Határtalan" bírságokra számíthatnak mától azok a magyar állampolgárok, akiket történetesen Ausztriában, vagy más uniós tagállamban szabálysértés miatt legalább 70 euróra vagy a fölötti összegre büntetnek. Ausztriából származó információink szerint az erről szóló határozatot és csekket magyar nyelvű felszólításban küldik majd ki a magyarországi lakcímekre. Tovább olvasom