Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Szépül a városháza

Megújul a soproni polgármesteri hivatal. A munkálatok során az 1896-ban épült hivatal belső megjelenésében is visszanyeri egykori stílusát.
Tavaly ősszel kezdődtek a polgármesteri hivatal felújítási munkálatai, és a második emeletről indulva, immár az első emelet szépítésén dolgoznak a mesteremberek. A rekonstrukciót irányító Velledits Lajos elmondta: a városháza régi hangulatához igazodva teremtik újjá az irodákat és a folyosókat. A már megszépült díszterem elé két nagy bronzcsillár kerül, ahogy a folyosó teljes hosszában is csillárok világítják majd be az épületet. A falakat eklektikus díszítésekkel látják el, a millennium évében épült hivatal stílusának megfelelően.

– Elsősorban a villanyvezetékek elavultsága miatt volt szükség a városháza mielőbbi felújítására – tudtuk meg dr. Galambos György jegyzőtől. A balesetveszélyes vezetékek cseréjét követően műemlékvédelmi szakember felügyelete alatt indult meg a munka. Miközben a mesterek még ténykednek, az önkormányzaton már a költségvetés módosításán törik a fejüket.

– Most a tervezési költségeket igyekszünk kikalkulálni, mert ahogy a pénz engedi, jövőre is folytatni szeretnénk a felújítást – mondta dr. Galambos György. Eddig a festésre és a csillárokra közel két–két millió forintot költött a város, míg a villamosvezetékek cseréje 1,2 millió forintba került. Azonban lassan elkerülhetetlenné válik egy jóval nagyobb és költségesebb feladat előkészítése: meg kell oldani a polgármesteri hivatal akadálymentesítését.

A jegyző szerint az sem elképzelhetetlen, hogy ezt a problémát csak lift beszerelésével tudják „áthidalni" a régi épületben. Ezzel együtt kerül majd sor az aula és a lépcsőház felújítására is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajnalka nem adja fel

Pákozdi Hajnalka (19 éves) a több ezer jelentkező közül bekerült a Megasztár száz kiválasztottja… Tovább olvasom