Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Szeptemberre elkészül az új épület

Szeptemberre elkészül az egyetem erdőmérnöki karának új oktatási épülete az Erzsébet-kertben. A háromtömbös épületet park veszi körül, épül mélygarázs és szabadtéri színpad is

Az Erzsébet-kertben, a volt kertészet helyén napról napra előrehaladottabb állapotban látható a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának új oktatási épülete. A tervezett átadási határidő szeptember elseje, addigra várhatóan be is fejeződik az építés.
– Nyolc tanterem, egy nagy előadóterem és több kisebb oktatóhelyiség kap helyet az új, háromtömbös épületben – tudtuk meg Her-
czeg Lászlótól, az egyetem gazdasági főigazgatójától, aki hozzátette, PPP- (magánbefektetői) program keretében a Strabag Zrt. kivitelezi a beruházást. – Az erdőmérnöki kar oktatási helyiségein túl ide kerül az Idegen Nyelvi Lektorátus és az Állami Erdészeti Szolgálat is.

Az egyetem saját kivitelezésében már elkészítette a Rák patak felett ívelő hidat is, mely lehetővé teszi az épület megközelítését. A csaknem ötezer négyzetméteres területnek körülbelül egyharmadát foglalják el az épületek, a többit az Erzsébet-kert mintájára parkosítják. Épül továbbá egy szabadtéri színpad is, melyen előadásokat tartanak és szabadidős programokat rendeznek. A bejárat a Tóth Antal utca felől lesz. – Az oktatóközpont mellett garázst alakítanak ki – tette hozzá a főigazgató. – Nem kell attól tartani, hogy tájidegen lenne, ugyanis a föld alá süllyesztett épületről van szó. Ezenkívül a tömbök mögött is létesítenek parkolóhelyeket.

A bekerülési költség eléri a 750 millió forintot, ez a teljes körű kivitelezést magában foglalja, a belsőépítészeti munkákat éppúgy, mint a parkosítást vagy a bútorzatot.

Herczeg Lászlótól megtudtuk, a kivitelezés alig több mint egy hónapja kezdődhetett meg, mivel elhúzódott az építési engedély jogerőre emelése.

Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az épület a fiataloké marad

A gyerekek és a fiatalok semmit sem éreznek meg abból, ha a Gyermek- és Ifjúsági Központ beolvad a… Tovább olvasom