Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Szép magyar népmeséket láthatnak a soproni gyerekek

Sopron - A királykisasszony cipője című színdarab kedden délután 5-kor kezdődő bemutatójával indul útjára a soproni Petőfi Színház „Szép magyar népmesék" sorozata.
– Nagy vágyam volt, hogy olyan darabok szülessenek és kerüljenek színpadra, amelyek elkülönülnek attól, amiket a gyermekek napjainkban a tévében állandóan láthatnak – mondta Simonyi Krisztina, a magyar népmesék alapján Kiss József írta „A királykisasszony cipője" rendezője.

A harcolós, öldöklős, töméntelen erőszakot árasztó és sokszor elborzasztó „mesék" után – nosztalgiával gondolva az én gyerekkorom vidám, kedves mesehőseire – Darvasi Ilona színházigazgatóval közösen úgy éreztük, jó lenne a gyermekeknek megmutatni, létezik más világ is.

Fontosnak tartjuk, hogy a mai gyerkőcök is megismerkedhessenek azokkal a jóízű, furfangos magyar népmesei történetekkel, amelyekben a jó elnyeri méltó jutalmát, s ahol az igazság még az ördög felett is győzedelmeskedik. A Petőfi Színház új sorozatával a magyar népmesék derűjét és csodáját, egyedi értékeit, nem utolsósorban pedig nyelvi szépségeit szeretnénk közvetíteni a kicsiknek és nagyoknak. Mindezt a zenés színház keretei között: Hetényi Milán zeneszerző folkból merítő igényes muzsikája a gyerekek fülének is kedvesen csendülhet. A közönség a színpadon Ambruzs Klaudia, Magyar Tímea, Darvasi Cecília, Horváth Tamás, Madár Tamás, Nyírő Bea, Tébi Márta, Nagy Boglárka és Kator Bálint alakítását láthatja.

Gosztonyi Miklós
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve a családokért a korai fejlesztő

Sopron - Tíz évvel ezelőtt szakemberek és szülők összefogásából született meg a soproni korai… Tovább olvasom