Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Szent Mihály-napok

Sopron - A kulturális rendezvények szervezőinek és az idegenforgalmi szakembereknek régi álma valósul meg Sopron ősi városrésze, a Wieden, a Szent Mihály-domb környékén megrendezésre kerülő Szent Mihály-napok elnevezésű programmal.
A városrész hangulatos utcácskái közül méltóságteljesen magasodik ki a gótikus Szent Mihály-templom, amelynek környékén valósul meg a rendezvény. Szeptember 29-én ünnepli a katolikus egyház Szent Mihály napját, ez tehát a templom és a város búcsúja is, hisz Szent Mihály arkangyal a város védőszentje.

Sopronban a középkor óta – egészen az ötvenes évek elejéig – híres Mihály-napi vásárok voltak. A régi vásárok hangulatát is szeretné visszaadni a szombaton és vasárnap megrendezésre kerülő program.
A szervezők szándéka a hagyományteremtés, a városrész bevonása Sopron kulturális és idegenforgalmi életébe, illetve a turisztikai termékbővítés. A rendezvény központi eleme a soproni bor, illetve azok az ételek, amelyeket a poncichterek készítettek. Kiegészítő rendezvényként két napon át tartó néptáncfesztiválban gyönyörködhetnek a látogatók.

Az élő népművészet nemcsak a zenében és táncban jelentkezik, hanem a vásár résztvevői által bemutatott termékekben is. A gyerekeknek játszóházat szerveznek és babakiállításban is gyönyörködhetnek az érdeklődők, amelynek az A2 Galéria (Szent Mihály u. 4.) ad otthont. A rendezvényen részt vesznek fúvószenészek, harmonikások, utcai zenészek és vásári komédiások is.

A program része szombaton este 18 órakor a Szent Mihály-templomban egy ökomenikus szentmise, majd 19 órakor Szekendy Tamás orgonakoncertje. A Szent Mihály-templomban soproni festőművészek képei láthatók, amelyek témája a Szent Mihály-domb.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legszebb kerteket díjazták

Sopron - Kiosztották a Virágos Sopronért díjait tegnap. A családi ház kategóriát, miként… Tovább olvasom