Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Szent László-napi megemlékezés

Sopron - A volt határőrlaktanyában tartott tegnap Szent László-napi ünnepséget a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete. Megemlékeztek arról az öt hősi halált halt sorkatonáról is, akik az ötvenes években szolgálat közben hunytak el. Az emléktáblánál nemcsak a határőrség egykori munkatársai, hanem Sopron nevében Simon István alpolgármester is koszorúzott.
Az ünnepi találkozó a rendőrség Kossuth utcai tiszti klubjában folytatódott, ahol a nyugdíjas rendőrök és határőrök együtt emlékeztek a két hónapja elhunyt Kucsara Györgyre, aki mindkét rendvédelmi szervnél szolgált, s elnöke volt a nyugdíjas rendőrök egyesületének. Az együtt töltött délutánnak voltak ugyan könnyes pillanatai, de az aktív évek felelevenítése a csaknem száz résztvevőnek derűs órákat hozott.

Olvasóink írták

  • 3. /joco1 2008. július 01. 22:31
    „Az ünnepek nem csak azokról szolnak kik" életüket áldozták", hanem a multról ,jelenről és jővőről ahol "csak"az elhunytakról is illik egy pár szot váltani.Tudja "egy koszoruzó" nekem az fájt , hogy "megemlékeztünk/tek" Gyuriról és nem mondhata el a "funkciojából" eredö ünnepi beszédet .Ja és ha elolvasta volna a cikket a "megemlékezés" és a Gyurirol szoló "méltatás" külön volt és a cikkeben is külön van emlitve.Most akkor mi fáj Önnek?”
  • 2. egy koszorúzó 2008. június 30. 21:11
    „Ez a koszorúzás arról szolt ,hogy akik életüket áldozák a haza védelémben, azokról méltó képpen megemlékezik az utókor.Azt hogy ezt e megemlékezést összekeverte az újságíró egy közelmultban elhunyt volt határőr és rendőr tiszt halálának méltatásával egy kicsit elszomorító,mert ezek az évente végrehajtott koszorúzások a hősi halottakra emlékznek.A résztvevők együtt emlékeznek a régi bajtársakra,akik életüket áldozták a hazáért.A nemrég elhunytról való megemlékezés rögtönzött ötlet beillsztése volt a megemlékezés ünnepségébe”
  • 1. (joco1) 2008. június 28. 20:33
    „Ja és a S. is határörtiszt volt.Igaz "csak" orvos, de hát ö is ott probálkozott elöször, majd jo sokáig. Tudjátok abban a "fránya komcsi idökben"ja és ez nem bün.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztújítás az SZDSZ-ben

Sopron - Tisztújítást tartottak az SZDSZ soproni csoportjában. Elnökké dr. Molnár Józsefet… Tovább olvasom