Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Szent István-napi lövöldözés

Négy iváni fiatalból álló társaságot fogtak el hétfőről keddre virradóra a község határában. A két puskával felfegyverkezett és lövöldöző csapat osztrák rendszámú mikrobusza egy dűlőúton akadt el a sárban.

A simasági vadászmester hétfőn éjszaka fél tizenkettő tájékában éppen lesben állt, amikor hirtelen fegyverropogásra lett figyelmes az Iván határában húzódó területen. Lélekjelenlétének és bátorságának köszönhető, hogy a közeli lövések nyomába eredt, és rövidesen fel is fedezett egy négytagú társaságot, akiket lámpájával világított meg. Az orvvadászoknak tűnő fiatalok osztrák rendszámú furgonjukkal igyekeztek elmenekülni, csakhogy a sáros dűlőúton elakadtak.

Ekkor a vadászmester mobiljáról segítséget hívott a soproni és Vas megyei rendőrségtől, valamint értesítette a soproni Tanulmányi Erdőgazdaság Rt. vadászait is. Pk rövidesen a helyszínre érkeztek és körbezárták a területet.
– Engem a vadászmester, Orbán Attila értesített a történtekről – mondja Östör Vilmos, a Simasági Május 1. Vadásztársaság elnöke.

– Mint kiderült, három huszonéves fiatalember és egy lány lövöldözött az éjszakai órában Iván község határában. Mikor látták, hogy a sárban rekedt gépjárművel menekülni nem tudnak, megadták magukat a rendőröknek, de előtte elhajigálták fegyvereiket. Osztrák rendszámú autójuk az egyikük édesanyjának ausztriai élettársától származott. P, mint kiderült, egy hónappal ezelőtt meghalt, autója és két puskája azonban, amit a fiatalok időközben birtokba vettek, Ivánban maradt.
Az eldobált puskákat hajnali három óráig meg is találták. A soproni rendőrök ezután házkutatást tartottak a fiatalok otthonaiban. A négy lövöldözőt pedig előállították.
Kiss Imréné, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense megerősítette a hírt a fiatalok őrizetbe vételéről. Azt is elmondta, hogy egy kétcsövű vadászpuskát és egy kispuskát foglalt le a rendőrség. A házkutatás során száz pisztoly, kispuska és sörétes puskába való lőszert találtak még, melyeket elkoboztak. A négy iváni fiatalt közben hazaengedték. Ellenük lőszerrel és fegyverrel történő visszaélés alapos gyanúja miatt indítanak eljárást.

A soproni Tanulmányi Erdőgazdaság Rt. iváni erdészete és a simasági vadásztársaság területe határos egymással. Térségünkben itt a leggyakoribb az orvvadászok megjelenése. Mint azt az erdőgazdaság vagyonvédelmi vezetőjétől, Balogh Lászlótól megtudtuk, évente 2–2,5 millió forint kárt okoznak a rabsicok. Östör Vilmos még szomorúbb tényekkel szolgált: csak az idén eddig négy szarvast (köztük egy tehenet borjával) és egy őzet lőttek ki az orvvadászok. A most lebukott fiatalok azonban nem illenek bele az eddig megszokott képbe. Mint kihallgatásuk alkalmával kifejtették, ők „csak a fegyvereket próbálták ki az éjszakai erdőben".


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha adódik szerep, vállalja

Sopron vendége volt a Páneurópai Piknik ünnepségei alatt Pozsgay Imre, aki az egykori rendezvény… Tovább olvasom