Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szent György búcsú - Felszentelte a templom székely zászlóját Márfi Gyula érsek

A soproni Szent György templom búcsúján Márfi Gyula veszprémi érsek szentelte frel a székely zászlót.

A soproni Szent György templom Szent György napján, április 24-én tartja búcsúját. Ezen alkalomból ünnepi szentmisén vehettek részt az ünneplő hívek, melynek főcelebránsa dr. Márfi Gyula veszprémi érsek volt - olvasható a firtl.sopron.hu oldalon.

Dr. Márfi Gyula a helyes értékrendről beszélt, amelynek a csúcsán az Istennek kell elhelyezkednie, és azt követően a többi, emberi alkotásnak, ember által létrehozott értéknek. Ha ezen úgy változtat az ember, hogy felülről Istent eltávolítja, akkor egyensúlyát veszti az értékrend, felborul, abban minden összezavarodik és az ember élete ennek folyamatosan a kárát látja, mert nem az Isten szolgálata lesz az első - fejtette ki prédikációjában az érsek.

Dr. Márfi Gyula szemléletesen fejtette ki és érzékeltette annak helytelenségét, hogy az Európai Unió alaptörvényében nem kaphatott helyet a keresztény gyökerekre való utalás, amikor az egész európai kultúra, kultúrtörténet és fejlődés, az ünnepek, a művészetek, mindaz, ami az európai népekben közös mind keresztény alapokon nyugszik.

Az ünnepi eseményt felemelővé tette, hogy dr. Márfi Gyula érsek ezen az ünnepi alkalmon szentelte fel azt a székely zászlót, amely ezentúl helyt kap a Szent György templomban. A zászlót Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője adományozta a templomnak.

A teljes írás és fotók az eseményről itt érhetők el >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés Sopronban: a rezsicsökkentés összehozta a pártokat

A soproni MSZP, a Jobbik és az LMP is támogatja a Fidesz rezsicsökkentését. A Fidesz nem teszi… Tovább olvasom