Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Szennyvízcsatornát szeretnének

Csapod - Csapodon a lakosság több mint hatvan százaléka támogatja, hogy a településen építsék ki a szennyvízcsatorna-hálózatot. A megvalósuláshoz megfelelő pályázat kiírására vár a település, ami reményeik szerint mihamarabb megjelenik.
– A társadalmi megbízatású polgármester hivatali idejének jelentős részét a pályázatok utánjárása teszi ki – von gyorsmérleget az elmúlt időszak tapasztalatairól Kocsis László, Csapod polgármestere. – Persze ez nem baj, mert a megbízatást a település fejlődése érdekében vállaltam. A jövőben a lakosságot szeretnénk még jobban bevonni a helyi ügyekbe, a döntések előtt ők is értesüljenek arról, hogy mit szeretnénk.

Az elmúlt évben végre lett alpolgármestere a településnek, és a testülettel is rendeződött a viszonyunk, ezáltal könnyebben megvalósíthatók a terveink. A háziorvos személyében is változás történt, tavaly év eleje óta dr. Mag Adrienn látja el társulási formában a háziorvosi teendőket. Szeretnénk az eléggé lepusztult önkormányzati lakás felújítását mielőbb befejezni, így a fiatal orvosnak nem kellene ingáznia Sopron és Csapod között.

Kocsis László polgármester


Kocsis László azon polgármesterek közé tartozik, akiknek ez az első ciklusuk. Arra a kérdésre, hogy mi a visszhang az elmúlt egy év munkájáról, a polgármester elmondta: a település lakóitól az igazi visszajelzés a következő választásokon történik.

Az eltelt év mérlegéhez tartozik, hogy tavaly ünnepelte a település első írásos említésének 750. évfordulóját, valamint átadták a megyei közgyűlés által adományozott megyezászlót. Felújították a település legrosszabb állapotban lévő utcáját pályázati támogatásból. Idén azonban már komolyabb terveket szeretnének megvalósítani.

– A felmérések alapján a lakosság több mint hatvan százaléka támogatja a szennyvízcsatorna kiépítésének megvalósítását – folytatta a polgármester. – Három céget már megkerestünk a tervezéssel kapcsolatban. Reményeink szerint a közeljövőben megjelenik a számunkra optimális pályázati kiírás, ami eléri a nyolcvanszázalékos támogatottságot. A fennmaradó összeget az önkormányzat és a lakosság fizeti. A lakossági rész egy összegben vagy előtakarékosság formájában fizethető, amit a lakosok helyben köthettek meg tavaly.

Több ingatlant értékesítettünk, így a pályázatokhoz megfelelő önrésszel rendelkezünk. Terveik között szerepel a faluközpont rendezése, parkosítása, csapadékvíz elvezetése, falugondnoki szolgálat beindítása. Csapodon elkezdődött a civil élet szerveződése. A Csapod Barátok Egyesülete mellett megalakult a Tarr István Faluszépítő Egyesület. Lakossági kezdeményezésre pedig megkezdődött a helyi polgárőrség felállítása.

Mindezek mellett napirenden van az általános iskolában az akár estig tartó napközi megszervezése, valamint a házi segítségnyújtás beindítása és egy idősek klubjának kialakítása. Végül, de nem utolsósorban a fiatalok sportolási lehetőségeinek bővítését és további támogatását, ifjúsági klub kialakítását szeretnék megvalósítani.

Olvasóink írták

  • 1. kiváncsi 2008. január 22. 19:39
    „http://www.eutamogatasinfo.hu/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,104/category_id,12/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,27/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=104&category_id=12&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=27&vmcchk=1
    Drága Polgármester úr ! 2007 október 24-én lehetett beadni az első pályázatot, és ez 2 havonta ismétlődik. Olyan embereket kellene alkalmazni, aki ezt tudja. Csodálkozom az "újságírón" is, aki képes volt ebből cikket gyártani, anélkül, hogy utána nézett volna a neten.
    Még egyszer: a pályázat neve- "Szennyvízelvezetés és tisztítás kétfordulós pályázati konstrukcióban megvalósítandó projektek támogatására - KEOP-1.2.0."
    Mellesleg "A támogatás maximális aránya (az elszámolható költségekre vonatkozóan): 85%"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Empatikus sofőr: mínusz 7 fokban szállította le a buszról

Brennbergbánya - Mínusz hét fokos hidegben leszállított a buszvezető egy nyolcéves fiút a járműről… Tovább olvasom