Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Szennyvízcsatorna: célba ért a pályázat

Csapodon 2006-ban, amikor a lakosság többsége polgármesterré választotta Kocsis Lászlót, a falu első embere programjában kiemelt helyen szerepelt a korszerű szennyvízelvezetés megoldása.

Mindezt a képviselő-testület is támogatta. Az előkészítő munka során felmérték az elképzelés lakossági támogatottságát. A félezer lelket számláló község ingatlantulajdonosainak több mint kétharmada helyeselte a beruházást. A képviselő-testület ezek után döntést hozott, hogy kedvező pályázati lehetőség esetén az önkormányzat kezdje meg a beruházás előkészítését, a pályázat benyújtásához szükséges feltételek megteremtését.

– A Regionális Operatív Program keretében idén írtak ki ilyen célra pályázatot s a mi projektünket is befogadták. Az elnyerhető támogatás mértéke 85 százalék. Végső döntés jövő év első felében várható – tájékoztatott Kocsis László polgármester. – A fennmaradó 15 százalék önrészt az önkormányzat és a lakosság együtt teremti elő. Ebből a célból hoztuk létre a Csapodi Vízi Közmű Társulatot. Az ingatlanonkénti önrész 172 ezer és 192 ezer forint, attól függően, hogy egy összegben vagy többéves futamidejű banki támogatással járulnak a költségekhez. A megvalósíthatósági tervek készen vannak, s reméljük, a szennyvíz-elvezetési program mielőbbi teljesítésével megszűnik a falu altalajának szennyezése.

Olvasóink írták

 • 10. janika 2010. január 05. 15:14
  „Vannak megvezettet emberek,még áramot is" önként adnak2 a szolgáltató búvárszivattyujához! Főúleg,ha a falu vezetősége dön helyettük rendelettel! Ez ép olyan mint a kommunizmusban az az egy piros alma! Válssz! Aztán megnézheted magad.”
 • 9. miracle 2010. január 03. 20:50
  „janika
  "Egyetlen egy faluban sem a lakosság ment az efféle szolgáltatókhoz"
  kontra cikk:
  "A félezer lelket számláló község ingatlantulajdonosainak több mint kétharmada helyeselte a beruházást."”
 • 8. jánosi 2010. január 03. 17:24
  „7.
  Ha a korrupció nem indulna a versenytárgyaláson lehetne kevesebb is ! Csatorna viszont kell ........”
 • 7. iparos 2010. január 03. 16:58
  „Nem értek hozzá, de a 86 millio őnrész nem sok egy kicsit?”
 • 6. janika 2010. január 03. 15:21
  „Egyetlen egy faluban sem a lakosság ment az efféle "szolgáltatókhoz", hanem a haszonleső képviselők kötötték az üzleteket a lakosság háta mögött! Mit gondolsz miért tették kötelezővé, ha nem azért, hogy több legyen az el nem végzett munkáért bevasalható pénzük.”
 • 5. miracle 2010. január 03. 10:50
  „"janika", ha nem érted mit írtam, akkor miért nem kérdezed meg értekmes emberektőll?
  A trutymót nem az udvaron kell egy gödörben tárolni, akár mérgező, akár csak büdös, ezt úgy látszik a "bugyuta" lakók is úgy gondolják, ha egyszer beszállnak a programba. (Szippantani sem ingyen szoktak, ha megtelik)
  Teljesen indifferens, hogy 100 éve mi volt, ma nem 100 éve van.
  Te is elküldhetnéd postai levélben a hozzászólásaidat a fórumhoz, mert 100 éve az volt és akkor nem kéne annyi erőművet üzemeltetni, hogy menjen a neted. Dehát a bugyuta embereket maffia módszerekkel hozzászoktatták a kényelemhez, igaz?”
 • 4. janika 2010. január 02. 19:49
  „"miracle", ha nem érted mit írtam, akkor miért nem kérdezed meg értekmes emberektőll? A kérdésedre ott van benne a válsaz! Különben régen a mosogató viz-lé volt a moslék egyik alapanyaga az állatoknak. Vegyszereket őseinki nem használtak és sokkal egészségesebbek voltak mint manapság az emberek.”
 • 3. miracle 2010. január 02. 10:44
  „janika
  Szerinted a sz.r az kimondottan jót tesz a földnek a gödörben az udvarban?
  Meg a mosogatóból lefolyt hipós víz, miegymás?”
 • 2. janika 2010. január 02. 10:33
  „Vajon a falvak lakói miért nem a talajszennyező anyagok gyártása és használata ellen veszi fel a kesztüt? Kérdezuzük száz évvel ez előtt miért nem volt gond a talaj szennyezéssel? Miért nem azokat kötelezik a szennyvíz gazdálkodására, akik a szenynező anyagokat gyártják? Hát persze a bugyuta lalókat mindig lehet valamire kötelezni a maffia modszerekkel.”
 • 1. bobo 2009. december 31. 10:12
  „Én mindig is tudtam, hogy a csapomhoz kell cső. Csapodra is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirabolták a kastélyszállót Röjtökmuzsajon

Ismeretlenek a kastélyszálló egyik épületéből kistraktort, láncfűrészt, fűkaszát, fűnyírót vittek el… Tovább olvasom