Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Szemétügy - Panaszt tesznek Hompóék

Az ombudsman hiába adott a Hompó családnak igazat, továbbra is 110 literes kuka után kapnak számlát, viszont csak a hatvanliterest fizetik.

Amennyire örültek Hompó Lászlóék az alapvető jogok biztosa 17 oldalas állásfoglalásának szemétszállítási ügyükben, ma már legalább annyira csalódott a család. Hiába adott nekik igazat az ombudsman a március 4-én írt levelében, miszerint kétszemélyes háztartásként joguk van a hatvanliteres kuka használatára, s az után fizetniük a díjat. Mégis lehangolónak tartja a házaspár, hogy esetükben minden változatlan maradt. (Előzmény: „Szemétügyben győztek", Kisalföld, 2015. március 23.)

– Kétszemélyes háztartásként korábban és most is hatvanliteres kukát használunk, de az ombudsmani állásfoglalás ellenére továbbra is a száztíz literes után küldi ki a számlát a szolgáltató – meséli Hompó Lászlóné.
– Személyesen megyünk be az STKH-ba, s csak a hatvanliteres díját fizetjük ki. Ilyenkor rendre megfenyegetnek bennünket, hogy behajtják rajtunk a különbözetet – ez most már huszonkétezer forint –, aztán minden marad a régiben. Az STKH vezetése be is hívatott bennünket.

Előttük még egyszer részleteztük a problémánkat. Hiába. Azzal érveltek, hogy néhány hónapon belül megváltozik a szabályozás, s csak az egyszemélyes háztartásnál lehetséges a hatvanliteres kuka, a kétszemélyesnél nyolcvanliterest vezetnek be.

De addig miért nem lehet nekünk a hatvanast fizetnünk? Mert a térségi hulladékgazdálkodási társaság önkormányzatai maguktól vállalták, hogy előírják a háztartásonkénti 110 literes edény használatát? Miközben ezt is szabálytalannak mondta ki az ombudsman, s a csapodi polgármester erre föl írt is a szolgáltatónak, hogy jogos a hatvanliteres igényünk – hangoztatta az asszony.

– Ha erre sem lépnek a szemétügyben illetékesek, úgy határoztunk, hogy a Belügyminisztériumhoz fordulunk, ott teszünk panaszt, mert szerintünk törvénytelenséget szenvedünk el – zárta Hompó Lászlóné. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városi futónap Fertőszentmiklóson - Beteg kisfiún segítenének

Rendellenességekkel született kilenc hónapos kisbaba és családja támogatására jótékonysági futást… Tovább olvasom