Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Szemétszállítás sárga rendszámmal

Valóban sok az illegális szemétlerakó - kezdte reagálásátegy olvasói SMS-re SMS-re a Sopron és Környéke Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója.
– Valóban sok az illegális szemétlerakó, de nem azért, mert nincs lehetőség arra, hogy a kommunális hulladékot a Harkai úti lerakóban elhelyezzék – reagált az SMS-re Kosztka László, a Sopron és Környéke Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója. – Ismert a lakosság körében, hogy havonta egyszer egy köbméter kommunális hulladékot térítésmentesen fogadunk.

SMS
A február 20-i „Szemét szemetet vonz" cikkre reagálva: hiába állítják, hogy a lakossági szemét lerakása 1 köbméterig ingyenes, ez így nem igaz! Fél köbméternyi szemetem lerakása 6300 Ft-omba került, ugyanis autóm, utánfutóm nincs, a hátamon vagy buszon nem tudom elvinni, ezért teherfuvarozóval vittük. Sárga rendszámos autónak szigorúan jegyet kell venni. Legközelebb én sem oda vitetem, ha meg akarok spórolni 2800 Ft-ot. Ne csodálkozzanak, ha sok az illegális szemétlerakás.
Egy soproni

Tisztában vagyunk azzal, hogy nincs mindenkinek utánfutós autója, ezért teherfuvarozóval (sárga rendszámú) is kiszállíttathatják. Ilyen esetekben azonban kérjük, hogy előre jelezzék. Erre éppen a lakosság érdekében van szükség, mert a jelzések alapján sok visszaélés történt. A fuvarozó elkérte a szemétlerakás díját, nálunk a telepen pedig azt mondta, hogy X. Y.-é. Az egy köbméter kommunális hulladékra vonatkozik, nincsen benne az elektronikai vagy a veszélyes hulladék. Bontási vagy maradék építési anyagot a törmeléktelepre kell szállítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Wallner-villáról és a kistérségről is döntöttek

A Wallner-villa hasznosításáról is döntöttek a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Az értékesítést gazdasági szempontok indokolják, mivel – az előterjesztés szerint – az épület felújítására fordított 90 millió forint bérbeadással nem térülne meg. Döntés született a Soproni Közélet havilap kiadásáról is. Az időszaki kiadvány huszonötezer ingyenes példányban jut el a soproni olvasókhoz. Tovább olvasom