Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Szemetet szedtek a vadászok

Közel húsz teherautónyi szemetet szedtek össze a vadászok szombaton a Sopron környéki erdőkben. A hagyományos tavaszi ˝erdőtakarításon˝ a családtagok is besegítettek.

– Szomorú, de az erdők is tele vannak szeméttel – sóhajtottak szombat reggel a Nemeskúti úti vadászház előtt tartott eligazításon a vadászok. Ezen a tavaszon is vagy százan gyűltek össze, hogy nagytakarítást tartsanak ott, ahol egyébként semmi keresnivalója a műanyagnak, a papírnak, azaz a kommunális hulladéknak. Az „erdőtakarításra" sokan elhozták családtagjaikat is.

Gyerekeik is segítettek az erdőt takarító vadászoknak: Purgai Botond és Boglárka a zsákokat tartották a felnőtteknek, Gyurasits Sándornak és Derdák Endrének.
Gyerekeik is segítettek az erdőt takarító vadászoknak: Purgai Botond és Boglárka a zsákokat tartották a felnőtteknek, Gyurasits Sándornak és Derdák Endrének.

– A Fertő Táj, a Hubertusz és az Alpesi Bérkilövő Vadásztársaság tagjai az általuk kezelt erdőterületeket tisztítják meg az illegálisan lerakott szeméttől – mondta el Jámbor László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója. Annak ellenére, hogy a társaság a megelőzés jegyében sok helyen sorompóval védi a zöldterületeket, egyre több a fák közé kidobált holmi. Tavaly tíz teherautónyi hulladékot szedtek zsákokba, idén ennek a dupláját gyűjtötték össze. A Fertő–Hanság Nemzeti Park traktorokkal, eszközökkel segítette az akciót, a vadászok platós terepjáróira is szemeteszsákok kerültek. A társadalmi munkát végző vadászok a Dudleszt, a Szárhalmi- és a Köves-erdőt, Balf környékét, valamint a Nagycenk és Kópháza közötti részt szabadították meg a hulladéktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitörte az uszoda kerítését, a totálkáros kocsit ott hagyta

Kitörte egy autós a soproni uszoda terméskő kerítését vasárnap hajnalban, mintegy félmilliós kárt okozva a strandot üzemeltető vízműnek. Tovább olvasom