Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Szemét szemét hátan - Nagytakarítás a 84-es és a 85-ös főút mentén Sopron környékén

Megérkeztek az első napsugarak, itt az ideje az út menti árkok, padkák megtisztításának. A közútkezelő április első felében a 84-es és 85-ös főutak mentén kezdi a tavaszi nagytakarítást.
A télen felhalmozódott szemét nemcsak esztétikailag csúfítja el a környezetet, de szennyező hatása is jelentős. A 84-es főút határ felé vezető szakaszán, illetve a Kópháza és Nagycenk közötti részen mostanra feltűnően sok hulladék gyűlt össze.

– A kezelésükben lévő közutak tavaszi nagytakarítását április első felében, a téli időszak lezárását követően tervezzük – nyilatkozta megkeresésünkre Velkei Lilla, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője. – Elsőként a 84-es számú főút Nagycenk–Kópháza, Kópháza–Sopron, Sopron–országhatár szakaszok kerülnek sorra. A munkavégzés ideje az elhagyott hulladék mennyiségétől függ, de várhatóan két hetet vesz igénybe a takarítás.
A 84-es főút mentén, Kópháza és Nagycenk között mostanra feltűnően sok hulladék gyűlt össze. Fotó: MagasiA szakembertől azt is megtudtuk, a Sopron környéki útszakaszokon sok problémát okoznak a felelőtlen szemetelők. Különösen a 84-es és 85-ös főutak mentén, valamint a kópházi körforgalomtól az országhatárig vezető 861. számú utak padkáin, árkaiban, az erdőszéleken és egy-egy földút becsatlakozásánál keletkezik nagyobb mennyiségű hulladék. A meglévő kapacitások évi két alkalommal teszik lehetővé a közutak környezetének tisztítását. A szolgálat munkatársai megpróbálják felkutatni az illegális hulladékot elhelyezőket, amihez a rendőrség és a települési önkormányzatok segítségét is kérik. A közútkezelő a megyében éves szinten mintegy 4–5 millió forintot fordít az illegálisan elhelyezett hulladék összegyűjtésére és elszállítására.
 
Évente kell 4–5 millió forintot költenek az illegális szemét elszállítására.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oscar-díjas Höfle unoka

Tovább olvasom