Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Szélviharok után még mindig tart a takarítás

Sopron - A viharok miatt kidőlt fák utolsó rönkjeit is eltávolítják az Erzsébet-kertből és a Deák térről. A családi házak kertjéből viszont csak megrendelésre viszik el a fahulladékot.
– A Sopront és térségét a közelmúltban sújtó szélviharok miatt a parkerdő területén több idős tölgy dőlt ki. Az Erzsébet-kertben és a Deák téren is több fa jutott hasonló sorsra. Ez utóbbi helyen valószínűleg azért, mert a tér rekonstrukciója során megbolygatták a gyökérzetet – tudta meg a Kisalföld Nagy Zsolt városi főkertésztől. – A kertészet munkatársai az utolsó rönköket a napokban szállítják el. A fák pótlása októberben várható.

A magánterületen kidőlt, megrongálódott fákat, letört gallyakat megrendelésre, térítés ellenében szállítják el. (A telefon: 99/514-673, s a honlap, ahol még számos hasznos információ található: www.sopronholding.hu.)

Nagy Zsolt hozzátette: időközben elkészült az Erzsébet-kert fásításának tanulmányterve. Szándékaik szerint az anyagot a városfejlesztési bizottság ülése után társadalmi vitára bocsátják.

Olvasóink írták

  • 1. orgona 2008. április 20. 13:41
    „A vihar mar reg elmult,tan munkaerö hiany van?Mas orszagokba ilyesmi nemfordul elö de magyarorszagon/Sopronba)meg csiga tempo van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bábeli zűrzavar az Orsolyában

Sopron - Bábeli zűrzavar kezdődött tegnap a Szent Orsolya-iskolában. Az intézmény négy napig tartó… Tovább olvasom