Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Szelíd motorosok bemutatója a fogyatékkal élőknek

A Soproni Családsegítő Intézet lakói boldogan vetten részt a pénteki motorosbemutatón.

A Soproni Családsegítő Intézet udvara pénteken benépesült a Virágfüzér Napközi Otthon lakóival. Motorosbemutatóra érkeztek boldogan az ellátottak. Életükben először hallhatták és nézhették meg ilyen közelről a Honda-, Suzuki- és Yamaha-csodákat. Sőt, még fel is ülhettek a dübörgő kétkerekűekre.  – Nekem az tetszett a legjobban, hogy gázt adhattam annak a behemót motornak – lelkendezett Kovacsics László.

Mások motoroskendőt kötöttek a nyakukba és felvették a bukósisakot. Kránics Veronika hétszer pattant fel az egyik, 1100 köbcentiméteres gépcsodára. – Nekünk is öröm látni, hogy milyen hatást vált ki ezekből az emberekből a bemutatónk – fejtegette a látottakat Szaksz Tamás, a Dübörgő Vándorok Motoros Baráti Kör vezetője.

– Hoztunk egy kis édességet is magunkkal, a lakóktól pedig kedves emléklapokat kaptunk, amit ők maguk festettek. Azt hiszem ezzel az akciónkkal sikerült javítanunk azon a képen, ami – a száguldozó, őrült társak miatt – a motorosokról sokakban kialakult. A mi egyesületünk különben sem kedveli a rohanást,  leginkább az országúti túramotorozás hívei vagyunk.

– Tavaly már megkeresték intézményünket a motorosok – mondja  Kissné Mayer Mária a napközi otthon vezetője. – Akkor a Magyar utcai hajléktalanoknak segítettek adományokkal. Most pedig a nappali intézményünkbe jöttek. Felejthetetlen élményt adtak gondozottjainknak. Hiszen az ő életükben szinte elérhetetlennek tűnik egy ilyen esemény. Szívből adták és ennek meg is lett a hatása. A hat szelíd motorost egyszerűen nem akarták elengedni.

„Jövünk még máskor is" – búcsúztak a dübörgő vándorok. Jótét útjuk legközelebb a zánkai ifjúsági táborba vezérli őket a nyár folyamán. Mindegyikük egyetértett abban, hogy  a szeretet országútján nehezebb motorozni, mint a széles autópályákon, de valahogy mégis jobban esik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Április végéig szabad égetni

Sopronban április végéig lehet égetni a kerti hulladékot, valamint a száraz avart. Tovább olvasom