Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Szelektíven gyűjthetjük a pillepalackokat

Megkezdődik a pillepalackok szelektív gyűjtése. A napokban szállítják ki a város 23 hulladékszigetére a speciális tárolókat.
A begyűjtött különböző nagyságú palackokat a szeméttelep szelektíves épületébe szállítják.
– A város huszonhárom pontján, a már korábban kialakított hulladékszigeteket egészítjük ki pillepalack-gyűjtő konténerekkel – tájékoztatott Kosztka László, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetője. – A speciális, 1100 liter befogadóképességű tárolókat az üveggyűjtők mellett találhatják meg.
A konténerekbe az egészen kicsi, félliteres flakonoktól a kétliteteres palackokig lehet bedobni.

Ürítésüket heti rendszerességgel végzi majd a hulladékgazdálkodási kft. – telítettségük függvényében. Kosztka László korábbi rossz tapasztalatai miatt külön kéri a lakókat, hogy csak műanyag hulladékot helyezzenek el a tárolókba. Az akcióról és a gyűjtőhelyekről részletesen is olvashatnak a decemberi számlával kipostázott hulladékhíradóban.

A begyűjtött különböző nagyságú palackokat a szeméttelep szelektíves épületébe szállítják. Megtalálták már a műanyag hulladék felvásárlóját is, aki – az általános magyar gyakorlatnak megfelelően – a soproni palackokat is Kínába viszi. A feldolgozott flakonokból többnyire ruhát készítenek, így lehet, hogy egy-egy ruhakölteményben viszontlátjuk majd a megürült kólásüvegünket.

– Az lenne az ideális, ha ezer lakosra jutna egy hulladéksziget – folytatja a szakember. – Ez, a mostani 23 helyett, körülbelül 50–60 hulladékszigetet jelentene Sopronban. Hosszú távú terveink szerint ez 2008-ra valósul meg, amikor a konzorciumi szerződések értelmében már Cséren lesz az uniós szabályozás szerinti lerakó, és a mostani soproni szeméttelep csak átrakó- és válogatóállomásként fog működni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma-magyar barátságklub

A frissen alakult klub célja, hogy közelebb hozzák egymáshoz a cigány és magyar embereket. Tovább olvasom