Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Szekendy Tamás lemezfelvételre készül

Sopron - A Fidelissima-díjjal kitüntetett soproni zongoraművész, Szekendy Tamás a Haydn-év alkalmából Haydn-lemezfelvételt tervez a Capella Savariával.
Szekendy Tamás, akit Fidelissima-díjjal tüntetett ki a közgyűlés, közismerten a soproni zeneélet egyik reprezentáns alakja. A helyi zeneiskola után a budapesti Bartók-szakközépiskolában csiszolta tudását, ezt követően a moszkvai Csajkovszkij-konzervatóriumban szerzett művészdiplomát. Hazatérését követően a rendszeres koncertezés mellett a győri és a szombathelyi zeneművészeti szakközépiskolában tanított, ez utóbbiban napjainkban is képzi a tehetségeket. Sopronhoz való hűsége azonban töretlen: megannyi orgona- és zongorakoncerten örvendezteti meg művészetével a nagyközönséget. A Capella Savaria együttes tagjaként számos lemezfelvételt készített, s nemrég a Magyar Rádió Márványtermében adott koncertjét a Bartók adó élőben sugározta. Sopronban legközelebb tavasszal hallhatjuk orgonálni, és Liszt-hangversennyel is megörvendezteti a zenerajongókat.

Szekendy Tamás legközelebb tavasszal ad orgona- és zongorakoncertet Sopronban.
Szekendy Tamás legközelebb tavasszal ad orgona- és zongorakoncertet Sopronban.

– Ajándéknak tekintem az állandó lehetőségeket, hogy a Pannoniában a Bösendorferen játsszak, a Szent György-templom historikus orgonáján zenéljek, amely Közép-Európa legrégibb barokk orgonája, vagy épp a fertődi Esterházy-kastély fortepianóján – nyilatkozta lapunknak Szekendy Tamás. – Idén emlékezünk a kastély halhatatlan mesterének, Haydn halálának 200. évfordulójára. Ebből az alkalomból a Capella Savariával Haydn-lemezfelvételt készítünk, eredeti hangzásvilágot idéző hangszerekkel. 

Olvasóink írták

 • 2. TancsKaszabell 2009. február 13. 09:16
  „Kedves Tamás !
  Gratulálok!
  Köszönöm az élményt,néhány alkalommal a Pannónia Med Hotel-termében örömet szereztél nekünk.
  Édesapád nagyon büszke lenne rád!
  Sokat sakkoztam vele,próbáltam segíteni gondjai leküzdésében.

  Minden jót kívánok !”
 • 1. SAmu 2009. február 12. 22:43
  „Gratulálok a nagytehetségű Tamásnak, akit még mindig nem érdemei szerint díjaz e város!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rács mögött maradnak

Sopron - Előzetes letartóztatásba helyezte a bíró a közelmúltban történt rablások és lopások… Tovább olvasom