Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Székely Csaba osztályai igazi közöségekké váltak

Sopron - A népszerű soproni pedagógus, Székely Csaba is kitüntetést vehetett át a hűség napján. A testnevelő tanár keze alól igazi közösséget jelentő osztályok kerültek ki.
Sopron Kiváló Pedagógusa címmel tüntették ki Székely Csabát, a Fáy András-szakközépiskola igazgatóhelyettesét a hűség napján. Negyvenéves pedagóguspályáját testnevelő tanárként kezdte, és hamar nagy népszerűségre tett szert, hiszen sportolóival szép eredményeket ért el városi és megyei versenyeken.

Székely Csaba, a Fáy András-szakközépiskola igazgatóhelyettese Sopron kiváló pedagógusa lett. Fotó: Magasi Dávid

– Tornász világbajnok édesapám, valamint szintén sportszerető édesanyám nevelte belém a mozgás szeretetét – mondta el Székely Csaba. – Mindketten halálukig gyerekekkel foglalkoztak, és én sem gondolkoztam soha egy pillanatig sem máson, mint hogy tanár legyek. Igyekeztem mindvégig megőrizni az elvemet, mely szerint kényszer helyett játszva érdemes tanítani. Úgy gondolom, ez sikerült is, és sok gyerekkel szerettettem meg játszva a sportot.

Székely Csaba természetjáró mozgalmat indított, melyen mindig szívesen vettek részt a diákok. 1991 óta a testnevelés tanítása mellett mint igazgatóhelyettes részt vett az iskola irányításában is. A pedagógus keze alól igazi közösséget alkotó osztályok kerültek ki, ami napjainkra egyre kevéssé jellemző.

Olvasóink írták

  • 3. Vadri 2008. január 13. 21:35
    „Gratulálok a Tanár Úrnak!”
  • 2. Anna 2008. január 13. 17:21
    „Én is gratulálok a Tanár Úrnak! Bár hozzá kell tennem, bármennyire is szeretnénk hogy úgy legyen, nem minden osztály válik igazi közösséggé, épp a közelmúltban hallottam egy ismerősömtől, hogy a volt osztálytársának "köszönhette" hogy nem sikerült egy állást elnyernie. Sajnos az említett személyek is a Tanár Úr osztályába jártak, de erről nem Ú tehet, hiszen mint nyugdijas pedagógus állíthatom, hogy nem mindig olyanok lesznek a nebulok amilyennek szeretnénk, "hozott anyagból" dolgozunk. Ezt csak azért írtam le, hogy nehogy minden tanítványa magára vegye a Tanár Úr dicsérő szavait.”
  • 1. egy volt diák 2008. január 12. 20:07
    „Gartulálok a Tanár Úrnak a kitüntetéshez. Mint volt diákja a mai napig szeretem a mozgást és a családommal is megszerettettem. Annak idején sokat röplabdáztunk utazgattunk más városokba , erösödött a csapatszellem. Mégegyszer köszönet, és további jó egészséget és kitartást kívánok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsis Zoltán a Liszt-központban vezényel

Sopron - Kocsis Zoltán Kossuth-díjas zeneművész, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója… Tovább olvasom