Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szegények kapják a fenyőket

A soproni hulladékkezelő kft. idén a rászorultaknak adja a kidobott és összegyűjtött fenyőfákat. A lakótelepi övezetekben a fákat viszont ledarálják.

Sopron-szerte szerdán kezdődött el a karácsonyi ünnepek után feleslegessé vált és kidobott fenyőfák összegyűjtése. A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) arra kéri a családi övezetben lakókat, hogy a fát a szemetesedény mellé tegyék ki. A fenyőket a szokásos hulladékszállítás napján, külön járművekkel viszik el. Így senki se lepődjön meg azon, ha a kukáját üresen találja, de a fa még ott lesz mellette. Ez a szolgáltatás ingyenes, és igény szerint két-három hétig tart.

– A begyűjtött fenyőfákat idén nem daráljuk le, hanem a családsegítő intézettel együttműködve azt a rászorultak kapják meg tüzelőnek – mondta portálunknak Kosztka László, az STKH ügyvezető igazgatója.

– Tudjuk, a kezdeményezéssel mindenki gondját nem tudjuk megoldani, de így is szeretnénk segíteni a nehéz helyzetben lévőkön. A szolgálat listát állít össze. A tervek szerint egy családhoz vagy igénylőhöz az egy nap alatt összegyűjtött mennyiséget szállítjuk ki. Az előző évek tapasztalatai szerint karácsony után mintegy hatezer fenyőfától válnak meg az emberek.

A lakótelepi övezetekben a fenyők összegyűjtését a Sopron Holding Zrt. végzi. A fákat a begyűjtés után ledarálják. Az így keletkezett aprítékot a köztéri fák, cserjék, bokrok alá helyezve komposztként használják fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén már nem nyitják meg az erdei klinikát

Sopron - Információink szerint tovább bonyolódik a mucki őrs területére elképzelt egészségügyi… Tovább olvasom