Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 20°C | 30°C Még több cikk.

Széchenyi vágta - Sopron bekerült a döntőbe - fotók

Sopron színeiben a Győr-ménfőcsanaki Nagy Nicole győzött a Széchenyi Vágta soproni előfutamának döntőjében, így Sopron is részt vesz a Nemzeti Vágta szeptemberi budapesti fináléjában.

A Széchenyi Vágtán Sopron, Kópháza, Kapuvár, Gyirmót, Győrújbarát, Tényő, Súr és Ceglédbercel színeiben lovagoltak a versenyzők. Igazi fesztiválhangulatot teremtettek a szervezők az Anger-réten és környékén erre az alkalomra: látványos huszárbemutatók, lovagi torna, gyermekprogramok, koncertek szórakoztatták a kilátogatókat.

Széchenyi Vágta - 2014. Fotó: Magasi


A soproni vágta döntőjében már csak a három legjobb lovasnak szurkolhatott a közönség. A három és fél körös fináléban Mámor nyergében Sopront a Nemzeti Vágta budapesti döntőjébe lovagolta Nagy Nicole. A kiírások történetében ez volt az első, hogy a Széchenyi Vágtán Sopron nyerni tudott.

Nicole, a 19 éves győr-ménfőcsanaki lány fiatal kora ellenére már lovas- edzőként is tevékenykedik, s ősszel a Nyugat-magyarországi Egyetem győri Apáczai-karán folytatja tanulmányait. A Kisalföld érdeklődésére elmondta, tizenegy vágtán vett részt, ám először sikerült az első helyen végeznie, így az országos döntőbe jutnia. Nem titkolt célja, hogy idővel profi versenyzővé váljon. A gyirmóti Rodeo Sport Egyesület tagja. Mámor nevű lova hétéves, kanca.

A másodiknak befutó győri Garzó Katalin Ceglédbercelnek hozott dicsőséget, ugyanis az első két helyezett vehet részt a budapesti fináléban. A civilben adminisztrátor Katalin két éve lovagol, Brandy lovával a soproni előfutamban az első lett, a döntőben viszont Mámor már gyorsabbnak bizonyult. Idén indult a Kisalföld Vágtán is, ott szintén döntős volt.


Nemzeti vágta szeptember 19–21-ig
Tizenhét elővágtafutam legjobbjai kerülhetnek be a budapesti Hősök terén rendezendő, szeptember 19–21-ig tartó Nemzeti Vágtába. Idén kétszáz település vesz részt a versenyben, de vannak direkt a budapesti eseményre nevezők is – tudtuk meg Bendes Csabától, a Nemzeti Vágta elővágta-igazgatójától. Ennek következtében a Hősök terén a győzelemben hetvenkét lovas reménykedhet, akiket hatosával indítanak majd.


A harmadik helyen Kapuvár végzett. Somogyi József lovával, a „Bob herceg boszorkával" rossz napot fogott ki, ugyanis a két évvel ezelőtti Széchenyi Vágtán ez a paripa győzött. A döntősök a kupák és az oklevelek mellett 150, 100 és f50 ezer forintos díjazásban részesültek.
Megtekintette a soproni Széchenyi Vágtát a Nemzeti Vágta főkapitánya, Székely Tibor, aki a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség elnöke.

A Kisalföldnek nyilatkozva elismeréssel szólt az újonnan létrehozott lovaspálya minőségéről, s dicsérte a talaj-előkészítést is.

Mint mondta, ez a pálya – amely más lovas rendezvényeknek is ideális – hosszú távra megoldja a soproni vágták helyszínkérdését.
A városvezetés döntése értelmében a Pro Kultúra Sopron volt a házigazdája, szervezője és rendezője a vágtának. Horváth Zoltánné ügyvezető igazgató kijelentette, funkcióját tekintve az új lovaspálya új színfoltja lehet a városnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szemüvegviselés tényleg rontja a szemünket?

Sok ember az gondolja, hogy minél többet hord valaki szemüveget, annál jobban romlik a látása. (x) Tovább olvasom