Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Széchenyi István Városi Könyvtár - Fejlődött a digitális adattár

Összességében több százezer oldalnyi digitális folyóirat-tartalom érhető el immár a városi könyvtárban.
  
Igazi Kánaánt teremtve a látogatóknak, nagyobb lendületet vett a digitális tudományos adattár korábbi beszerzése a Széchenyi István Városi Könyvtárban. Hatszázezer forint értékű adatállományt sikerült háromszázezer forintért megvásárolniuk beszerzési keretükből, ráadásul kétszázezer forint bónuszt is kaptak.

Mindezek eredményeképpen a történelem, a helytörténet, a kertészet, vadászat, családtörténet, a régészet, a művészet, a nyelvészet, a turisztika és sok más témakörben Sopronban eddig még sosem látott teljességű szakmai folyóirat-gyűjtemény kerül a könyvtárlátogatók, diákok, egyetemi hallgatók és kutatók elé, digitális formában.

Horváth Csaba a városi könyvtár új digitális szerzeményeivel. Fotó: G. M.
Horváth Csaba a városi könyvtár új digitális szerzeményeivel. Fotó: G. M.


A beiratkozott könyvtári látogatók szabadon és ingyen hozzáférhetnek a keresőprogrammal ellátott lemezek tartalmához, s igény szerint nyomtathatnak belőle, térítés ellenében.

E jó hírről Horváth Csaba könyvtárigazgató számolt be az új év kezdetén. Mint elmondta, a digitálisan elérhető magyar szakmai folyóiratok között számos olyan is akad, amely már az 1800-as évek derekától reprezentálja a tudományos eredményeket. Valószínűleg nagy érdeklődésre tarthat számot a Magyarok az I. világháborúban című szakkönyvgyűjtemény digitális bázisa vagy az egyház és a kultúra témaköre is igazi szellemi kincseket ígér a látogatóknak.

Neves évfordulók


A könyvtár negyedszer köszönti az új évet a Neves évfordulók Sopron és környéke történetéből című kiadványával, amelyben idén a 2015. évre eső kerek évfordulókat gyűjtötte össze. A Sopron, valamint a történelmi Sopron vármegye területére eső települések múltjából válogató kiadvány letölthető a http://www.szivk.hu/archives/48114 weboldalról.
    
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csapból is ez folyik - Mit isznak a soproniak? Megnéztük - fotók

Literenként 30 fillérért a nap minden órájában házhoz jön. Úgy fogyasztjuk, ahogy a földből előjön.… Tovább olvasom