Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Szebb napokra vár a Deák tér

Még mindig húzódik a soproni Deák tér felújítása. A rekonstrukció napirenden van, a pénzhiány azonban rendre meghiúsítja a beruházás megkezdését.
Romokban a tér
Az évek során egyre rosszabb állapotba kerül Közép-Európa leghosszabb tere, Sopron egyik hajdani büszkesége, a Deák tér. A múló idő lassan megfakította egykori fényét, ráadásul a szennyvíz főgyűjtő építése sem múlt el nyomtalanul. Az önkormányzat évek óta ígérgeti a felújítást. A tervek el is készültek, a költségvetésekben is rendre szerepel a helyreállításra szánt összeg, a megvalósítás azonban mégis elmarad.
A városüzemeltetési kft. elvégzi azokat a munkákat, amikre megbízást kap. Így évente 9 – 10 alkalommal lenyírják a füvet, rendben tartják a virágokat, bokrokat és gondozzák a fákat is. Komolyabb munkába azonban nem kezdenek, mondván hamarosan megkezdődik az átfogó rekonstrukció. A város idei büdzséje is tartalmazza a felújítás összegét.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén foglalkozott Sopron zöldterületeinek, parkjainak állapotával és fejlesztésük irányával. A Deák térrel kapcsolatban úgy fogalmaznak: „ A kert felújítása elfogadást nyert. Elsődleges cél az, hogy a parkot élővé tegyük, ennek érdekében funkciót kapjon. A bútorai cserélendők. Komplex tervezés alapján, rendszerszemléletű, azonos stílusú és hangulatú elemekkel kell a parkot berendezni. Szükséges a parkvilágítás megoldása és a locsolórendszer kiépítése. A parkbelsőben különböző burkolatokat kell építeni egy míves környezet megteremtéséért. "
A szándékkal tehát nincs baj, csak a megvalósítással. A rekonstrukció kezdetének időpontját még mindig nem tűzték ki. Sőt, dr. Gimesi Szabolcs polgármester kifejezetten óvatosan nyilatkozott az ügyben:
– Amennyiben sikerül a legjobb árat megkapni a Hotel Rózsadombért, elkezdődhet a beruházás. Ellenkező esetben a Deák tér idén is áldozatul esik a pénzszűkének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félbemaradt tervek

Péntekre készült el az a tervjavaslat, amely alapján a Hotel Sopron melletti társasház sorsáról… Tovább olvasom