Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 20°C | 32°C Még több cikk.

SZDSZ: Miből fizeti a város a veszteséget?

Vajon tudomásul veszi a mostani városvezetés, hogy hibát követett el a polgári peres eljárások indításával és a feljelentésekkel? – kérdi Kóczán Zoltán, az SZDSZ soproni vezetője a mélygarázsper lezárultával.
A közelmúltban – bűncselekmény hiányában – a rendőrség lezárta a Petőfi téri mélygarázs büntetőügyének vizsgálatát. Kóczán Zoltán, az SZDSZ soproni vezetője tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, az eljárás megszüntetése előremutat és kérdések özönét indítja el.

– Amennyiben ugyanilyen eredménnyel zárulnak a polgári peres kezdeményezések, akkor végre tudomásul veszi a városvezetés, hogy hibát követett el? – tette fel a kérdést az elnök, aki a perek költségéről is beszélt. – Több százmilliós veszteség éri Sopront, hiszen az ügyvédi díj több tízmillió, a perköltség több mint százmillió, a kártérítési perek – melyeket vélhetően elindítanak az érintettek – még magasabb nagyságrendű tételt jelentenek. Tudják egyáltalán, mekkora erkölcsi és anyagi kárt okoztak ezzel Sopronnak? Miből és mikor fogják kifizetni ezeket az összegeket?

Kóczán Zoltán hozzátette, véleménye szerint Fodor Tamás polgármestertől elvárható lett volna, hogy legalább elnézést kérjen Walter Dezső volt polgármestertől az alaptalan gyanúsítgatásért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Suzuki ütközött össze egy trélerrel

Három könnyű sérültje volt annak a balesetnek, mely Nagycenk és Sopronkövesd között történt tegnap… Tovább olvasom