Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

SZDSZ: Hiány nélküli költségvetést terveznek

Sopron – Az elmúlt években nem volt példa arra, hogy nullszaldós költségvetést terveznek. Mindez megszorításokkal jár, de ezeket a lépeseket nem lehetett tovább halogatni – mondta sajtótájékoztatóján Kóczán Zoltán (SZDSZ).
– Örömteli, hogy a legutóbbi közgyűlésen nem volt szembenállás és konstruktív, érdemi javaslatok is elhangzottak. Azt azonban nem értjük, hogy míg például a kéményseprő vállalat önmérsékletet tanúsít és csak néhány százalékkal emeli az árakat, addig a város cégei, mint a vízmű és a holding, miért emelik az inflációt jóval meghaladó mértékben, kilenc-tizenegy százalékkal a szolgáltatás díjait. Emellett javasoltam, hogy a Kisalföld Volán Zrt.-nek nyújtandó önkormányzati támogatás mértékének megfelelően a város kapjon tulajdoni részt a személyszállítói vállalkozásban – zárta a képviselő.

Olvasóink írták

 • 12. valaki13 2008. december 28. 08:49
  „SZDSZ 2008

  Az SZDSZ-aktivista szerint olyan üres ajánlószelvényeket is elfogadott a párt, amelyek feltehetően feltört postaládákból származnak. A Magyar Nemzet birtokába került videofelvételeken a John Emese kampányát irányító kerületi elnök csupán azt kéri számon egy aktivistától, hogy miért nem vitte el az üres ajánlószelvényekkel együtt az azok kitöltéséhez szükséges választási értesítőket is. Az ajánlószelvényeket a törvény szerint kizárólag a választópolgár töltheti ki (legalábbis az aláírás tőle kell származzon - a szerk.), a hamisítás pedig akár 3 év elzárással is büntethető.
  A SZDSZ IX. kerületi szervezetének vezetői biztosra akartak menni, ezért fizettek a John Emesét támogató ajánlószelvényekért. A Hír TV-nek nyilatkozó egyik SZDSZ-szimpatizáns állítása szerint 2 ezer forintot kaptak darabjáért - feketén, mindenféle számla nélkül. A munkára elsősorban fiatal egyetemisták jelentkeztek, akiknek kapóra jött egy kis ösztöndíj-kiegészítés karácsony előtt.
  ,,Ezt mi sem tudtuk, hogy ezért szabad-e nekünk egyáltalán pénzt elfogadnunk vagy nem. Ezért felhívtuk az OVB országos irodáját, ahol elmondták, hogy ez nem illegális, hanem ez igazából pártfinanszírozási kérdés. Tehát, ha akar érte fizetni egy párt, akkor fizethet érte" - nyilatkozta név nélkül a televíziónak az akció egyik résztvevője.
  Miután ezt a megnyugtató választ kapták, maguk is elkezdték gyűjteni a kopogtatócédulákat. Az egyetemistáknak feltűnt, hogy a tapasztaltabb aktivisták ,,hatékonyabb" megoldást alkalmaznak.
  ,,Ezért meg is kapták a pénzt"
  ,,Volt egy srác, aki elég sokat tudott összegyűjteni, olyan 14-15 darabot naponta. Aztán a második napon találkoztunk vele egy kapualjban, ahol egyszerre mentünk be, és ott azt vettük észre, hogy a postaládát, amit könnyen fel lehetett feszíteni, azt felfeszítette, és kivette belőle a szavazócédulát" - folytatta a történetet a kitakart arccal és torzított hanggal nyilatkozó férfi, aki arra a kérdésre, hogy mi lett ezeknek a szavazócéduláknak a sorsa, elmondta: ,,Én úgy tudom, hogy ezért is megkapták a pénzt. Ebben, ugye, benne van az értesítő is, meg az ajánlószelvény is. Gondolom, én azt feltételezem, hogy ezt az SZDSZ-irodában kitöltötték értesítő alapján, és fölszámolták, mint jó kopogtatócédulát."
  Az aktivista állításait a Magyar Nemzet birtokába került videofelvételek is alátámasztják. Az egyiken Janás Ferenc, az SZDSZ IX. kerületi elnöke az ajánlószelvényekkel együtt postázott értesítőket hiányolja. Az értesítő azért értékes, mert a választópolgár személyes adatait tartalmazza. Janás Ferenc az amatőr felvételen hangsúlyozta, hogy ő csak azokkal a cédulákkal tud valamit kezdeni, ahol mellette van az értesítő, mert akkor biztos lehet benne, hogy azt nem adta oda másnak. A kerületi SZDSZ-elnök a hamisítás folyamatáról is beszélt a felvételen: ,,Ha úgy jön be, hogy behozzák így egybe az értesítővel együtt, akkor biztos lehetek... Akkor fogom, átírom, és bűnös módon aláhamisítom az aláírását" - mondta Janás Ferenc. Janás, az SZDSZ országos tanácsának tagja tehát nem riadt volna vissza a választási csalástól, amely 3 év elzárással is büntethető. Ebben az esetben az aláírás-hamisítás elmaradhatott a választási értesítők hiányában.
  John korábban elfogadhatatlannak tartotta a csalást
  Mint ismert, John Emese SZDSZ-es ügyvivő, a Ferencváros liberális országgyűlési képviselőjelöltje hétfőn a többi párt manipulációiról szólva kijelentette - elfogadhatatlannak tartja a csalást, és arra kérte az MDF szavazóit, ha "elegük van a két nagy párt sehová sem vezető ellenségeskedéséből és visszautasítják a populista, szélsőséges politikát", voksoljanak rá.
  Fidesz: ,,minden trükköt bevetnek"
  Bizonyos politikai erők ,,minden trükköt" bevetnek, hogy részt vegyenek az időközi választáson, pedig inkább a valós gondok megoldásán kellene munkálkodniuk - közölte Bácskai János, a IX. kerületi időközi parlamenti választás Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje, értékelve a Fővárosi Választási Bizottság szombati döntését.

  FORRÁS: Hír TV, Magyar Nemzet, FH, Lánchíd Rádió”
 • 11. Telepathia 2008. december 24. 07:24
  „Álom marad ez a soproni városvezetésben!”
 • 10. Fedayn 2008. december 21. 10:43
  „1% korrupció,melegség,kábítószer!”
 • 9. FREDDY/S 2008. december 21. 07:37
  „Csabazs()
  Akkor sikerült 1,1-et feleslegesen, értelmetlenül elkölteni, az szuperjó, nemde...”
 • 8. Csabazs 2008. december 21. 05:43
  „FREDDY/S()

  Azért nem kell mindig az inkubátorházzal jönni! Az már Walterék előtt kezdődött!
  Ha akkor Walterék nem lépnek közbe a globex "elvitte volna az egész inkubátor-házat!:-x”
 • 7. Jay80 2008. december 20. 10:18
  „Dehogynemde...”
 • 6. FREDDY/S 2008. december 20. 09:27
  „Jay80.
  Walteréknak a délkeleti iparterület indításához is négy évre volt szükség, az alternatív energia hasznosítása helyett tehetetlenül az inkubátorba bújtak, nemde...”
 • 5. Jay80 2008. december 20. 06:59
  „FREDDY/S.
  Majd ha újra Walter úrék lesznek a vezetők, ők megállítják az áremelést egyedüliként az országban. nemde...”
 • 4. valaki13 2008. december 20. 06:55
  „HÉT MILLIÁRDOS HITELFELVÉTEL - ÁREMELKEDÉSEK - MEGSZORÍTÁSOK - HÁT EKKORA BAJBA SODORTÁK A VÁROST???”
 • 3. FREDDY/S 2008. december 19. 18:54
  „Szakszerű irányítással az áremelés elkerülhető, nemde...”
 • 2. valaki13 2008. december 19. 17:32
  „VAGY A ÁREMELÉSEK A KIADÁSOK CSÖKKENTÉSÉT JELENTIK???

  EZ VALAMI ÚJ KÖZGAZDASÁGI SZEMLÉLET, ELMÉLET??”
 • 1. valaki13 2008. december 19. 17:31
  „A NULLSZALDÓT NEM LEHETETT VOLNA ESETLEG A KIADÁSOK CSÖKKENTÉSÉVEL ELÉRNI???

  EZ A LEHETŐSÉG MIÉRT NEM MERÜLT FEL??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatali munkarendváltozás

Sopron - A megyei egészségbiztosítási pénztár és a Magyar Államkincstár Családtámogatási és… Tovább olvasom