Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Százmillió forinttal többől gazdálkodnak Fertőszentmiklóson

A tavalyi 1,3 milliárd forinttal szemben idén 1,4 milliárd forint lett a fertőszentmiklósi költségvetés kiadás-bevételi oldalának sarokszáma.

Kétszázmilliós tartalék képzéséről is döntött a képviselő-testület.

Elfogadták Fertőszentmiklós 2010-es költségvetését. Horváth Tibor polgármester tájékoztatása szerint idén 1,4 milliárd forintból gazdálkodhat a város, százmillióval többől, mint tavaly. Az elmúlt időszakban több pályázaton szerepelt sikerrel a város, s az elnyert összegek megemelték a bevételi oldalt. A képviselők 200 milliós tartalékképzést hagytak jóvá, amely összeget pályázati önrésznek szánnak. Nagy eredménynek tartják, hogy sem folyószámla-, sem működési hitelt nem kell igénybe venniük 2010-ben.

– Feszes, de stabil költségvetést tudhatunk erre az évre – fogalmazott a polgármester.

– Az állami normatívából ugyanis huszonkétmillió forinttal kapunk kevesebbet idén, mint tavaly. Ezért valamennyi intézményünktől tízszázalékos dologikiadás-csökkentést kértünk. Így is terveztük a költségvetést, mert reálisnak tekintjük takarékossági intézkedéseink megvalósíthatóságát. Ellenben intézményeink működőképessége változatlan marad, s nem tervezünk létszámcsökkentést. Folytatódnak a város megkezdett fejlesztései, többek között az iskolafelújítás programja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén még nem üzemel a téglagyár

A várakozások szerint legkorábban 2011-től termelhet ismét a soproni téglagyár. Az üzem - ideiglenes… Tovább olvasom